Zavřít

Změna v dozorčí radě společnosti ŠKODA AUTO

28. 06. 2012

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav, 28. června 2012 – Na uplynulém zasedání dozorčí rady předal dosavadní předseda dozorčí rady Prof. Dr. Martin Winterkorn předsednictví Christianu Klinglerovi. Klingler je už delší dobu členem dozorčí rady a jakožto člen představenstva zodpovídá v koncernu Volkswagen za oblast prodeje a marketingu. Winterkorn zůstává nadále členem kontrolního grémia společnosti ŠKODA AUTO.

Winterkorn, předseda představenstva koncernu Volkswagen Aktiengesellschaft, se předsednictví v dozorčí radě ujal 29. ledna 2010. V době jeho předsednictví společnost ŠKODA AUTO odstartovala největší růstový program v historii podniku, jehož hlavními body jsou právě probíhající modelová ofenzíva a cíl prodávat do roku 2018 minimálně 1,5 milionu vozů.

Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland poděkoval Prof. Winterkornovi jménem představenstva společnosti ŠKODA AUTO a všech jejich zaměstnanců za jeho práci: „Prof. Winterkorn se svými zkušenostmi a se svým nadšením pro automobil rozhodující měrou přispěl k nové orientaci značky ŠKODA. Byl tím, kdo Růstovou strategii a vývoj nových vozů značky ŠKODA posunul o velký kus vpřed. Jsme rádi, že Prof. Winterkorn zůstává členem dozorčí rady," říká Vahland.

„Podnik je na budoucnost dobře připraven," říká Prof. Martin Winterkorn. „V osobě Christiana Klinglera přechází funkce předsedy dozorčí rady do osvědčených rukou. Díky své kompetenci a mezinárodním zkušenostem bude dále rozvíjet přítomnost značky ŠKODA na světových trzích," řekl Martin Winterkorn.

Poznámka:

Fotografie a profesní životopis Christiana Klinglera jsou k dispozici prostřednictvím
Volkswagen Media Services na adrese:

https://www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/en/vorstandsbiografien/2011/06/15/christian_klingler.standard.gid-oeffentlichkeit.html

detail

Podobné články

Sedm modelů značky ŠKODA se představí na Oldtimer Bohemia Rally 2013

Sedm modelů značky ŠKODA se představí na Oldtimer Bohemia Rally 2013

Mladá Boleslav, 23. května 2013 – ŠKODA AUTO se zúčastní letošní Oldtimer Bohemia Rally se sedmi historickými klenoty. Šest klasických vozů značky ŠKODA ze sbírek…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz