Zavřít

Nová ŠKODA Fabia R 5 v „zebřím“ designu fascinuje na Facebooku, YouTube a Twitteru

21. 11. 2014

Kategorie: Motorsport

Mladá Boleslav, 21. listopadu 2014 – Budoucí soutěžní vůz značky ŠKODA fascinuje publikum na sociálních sítích po celém světě. Videa a fotografie s maskovaným vozem Fabia R 5 v „zebřím" designu dosahují na Facebooku, YouTube a Twitteru rekordních čísel. Koncept špičkového soutěžního vozu vyvinutého v Mladé Boleslavi bude veřejnosti poprvé představen od 29. listopadu do 7. prosince na Essen Motor Show.

ŠKODA od poloviny října zveřejňuje na sociálních sítích první obrázky a videa nového vozu Fabia R 5. Reakce uživatelů je působivá: hned tři „posty" o novém soutěžním voze jsou v čele nejnavštěvovanějších příspěvků za měsíce září až listopad na facebookové stránce ŠKODA Motorsport. Návštěvnost příspěvků o novém voze Fabia R 5 je až desetkrát vyšší než u jiných příspěvků. Na globálním facebookovém profilu značky ŠKODA shlédlo jen poslední film o voze Fabia R 5 dosud téměř 1,5 milionu uživatelů, na YouTube vidělo video přes 50 000 fanoušků.

„Zájem o vůz ŠKODA Fabia R 5 je obrovský. Koncepce virálního marketingu přes sociální sítě plně vyšla," říká Stefan Büscher, vedoucí marketingu značky ŠKODA: „O novém soutěžním voze značky ŠKODA hovoří nejen fanoušci rally, i u širšího publika přispívá k pozitivním emocím spojeným se značkou ŠKODA."

Zvláště oblíbený je krátký film se spektakulárními záběry v podzemní garáži, v němž se odkazuje na premiéru vozu Fabia R 5 Concept Car na Essen Motor Show. Vůz ve filmu řídí šampion asijsko-pacifického mistrovství Jan Kopecký (CZ), který vedle mistra Evropy Esapekky Lappiho (FIN), zkušeného jezdce rally „Fast" Freddyho Loixe (B) a několikanásobného rakouského šampiona Raimunda Baumschlagera patří do testovacího týmu.

„U náročného projektu R 5, který odstartoval v lednu 2014, dodržujeme harmonogram. Cílem je homologace nejpozději do poloviny roku 2015," říká šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. Pak by měla Fabia R 5 oslavit také svou premiéru na rally. Kromě úchvatného exteriéru se v novém voze Fabia R 5 skrývá množství špičkových technologií. V souladu s předpisy FIA je nový soutěžní vůz vybaven turbomotorem o objemu 1,6 litru. To je podstatná změna oproti dvoulitrovému atmosférickému benzinovému motoru vozu Fabia Super 2000. Kromě toho bude mít nové auto sekvenční pětistupňovou převodovku a vzpěry McPherson, hmotnost činí, jak stanoví předpisy, minimálně 1 230 kilogramů.

Zájem o novou naději značky ŠKODA pro rally je gigantický: Počet „lajků" na facebookovém profilu ŠKODA Motorsport vzrostl za dobu virálních marketingových akcí k novému vozu Fabia R 5 o více než 40 000 na celkových 217 000. Podobně pozitivně vypadá vývoj na Twitteru, kde počet uživatelů díky komunikaci na sociálních médiích o novém vozu rally vzrostl na více než 6 000. Vedle sportovního vzhledu nového vozu Fabia R 5 tak vyvolává nadšení publika i kamuflážní vzhled s černobílými „zebřími" pruhy.

V pátek ŠKODA zveřejní nový materiál o budoucím soutěžním voze. Celkem čtyři videa k novému vozu Fabia R 5 nabídnou exkluzivní pohled za oponu, když ukáží jak vznikal film produkovaný pro premiéru na Essen Motor Show. Fascinující snímky byly natočeny v podzemních garážích v Praze.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz