Zavřít

ŠKODA MRF vítězí také v Austrálii

14. 07. 2013

Kategorie: Motorsport

Caloundra, Austrálie 14. července 2013 – Tým ŠKODA MRF vyhrál suverénně i třetí soutěž letošního asijsko-pacifického šampionátu (APRC). Posádka Esapekka Lappi a Janne Ferm zvítězila s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 na australské Rally Queensland.

Po 21 rychlostních zkouškách mělo finské duo více než 18 minut náskok na své pronásledovatele. Lappi vyhrál již úvodní soutěž na Novém Zélandu. Týmový kolega Gaurav Gill, který vyhrál druhý podnik v Nové Kaledonii, musel bohužel se svým spolujezdcem Glennem Macneallem druhý den ze soutěže odstoupit.

„Po výpadku v Nové Kaledonii jsem moc šťastný, že jsem zde vyhrál. Je skvělé, že vezeme pro značku ŠKODA domů další vítězství." I přes zřetelný náskok na konci to nebyla žádná projížďka. Zejména zalesněné části tratě byly po silných deštích také druhý den zrádné. Lappi vede nyní hodnocení jezdců, ŠKODA navýšila vedení v hodnocení značek.

Šéf týmu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek byl s výkonem továrního jezdce spokojen: „Esapekka byl rychlý a hlavně spolehlivý, australská rally byla skutečně těžká".

Příští soutěží APRC bude od 23. do 25. srpna Rally Malajsie. Tam budou panovat zcela odlišné podmínky. „Bude to pro mě opět velká výzva", říká Lappi, „na takto technickém typu soutěže jsem ještě nestartoval."

Druhý den soutěže v Austrálii zastínila bohužel nehoda, při které zemřel jeden ze spolujezdců. Tým ŠKODA Motorsport vyjadřuje všem pozůstalým svůj soucit.

detail

Podobné články

ERC: ŠKODA v „Ypres Rally“ slaví páté vítězství v řadě

ERC: ŠKODA v „Ypres Rally“ slaví páté vítězství v řadě

Ypres, 21. června 2014 – Rekordní vítězství pro značku ŠKODA na jubilejní „Ypres Rally": poprvé v padesátileté historii této asfaltové soutěže v okolí západovlámského města…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz