Zavřít

Malajsie: ŠKODA navýšila vedení v APRC

25. 08. 2013

Kategorie: Motorsport

Johor Bahru, Malajsie 25. srpna 2013 – ŠKODA navýšila po čtvrtém podniku letošního asijsko-pacifického šampionátu vedení v hodnocení značek. Gaurav Gill s Glenem Macneallem vyhráli v neděli v Johor Bahru v Malajsii všechny rychlostní zkoušky. Gill přebírá vedení v hodnocení jezdců - se 77,5 body vede před týmovým kolegou Esapekkou Lappim, který má na kontě 77 bodů. Finské duo Lappi/Ferm muselo v sobotu ze soutěže z bezpečnostních důvodů po technických potížích odstoupit.

Jak extrémní byly podmínky na uklouzaných tratích banánových a kokosových plantáží na jihu Malajsie ukazuje fakt, že do cíle dojela pouze jedna APRC posádka. Oba piloti na vozech ŠKODA Fabia Super 2000 vyhráli všechny dosavadní soutěže: Lappi vyhrál Na Novém Zélandu a v Austrálii, Gill zvítězil na Nové Kaledonii.

Gill byl i přes vedení v APRC spokojený jen částečně: „Včera jsme vedli, než jsem udělal chybu a ztratili zde šanci na celkové vítězství. Za to jsem tvrdě zaplatil, ale přesto jsem mohl získat body do hodnocení značek. Teď musíme společně pracovat na tom, abychom získali titul."

Týmový šéf Pavel Hortek dodává: „Věděli jsme, že zde budou extrémně náročné podmínky, což se také potvrdilo. Naštěstí jsme díky vývoji soutěže měli šanci navýšit vedení v hodnocení značek."

Lappi dostane šanci na reparát hned další víkend. Na Barum Rally ve Zlíně bude s továrním týmem ŠKODA Motorsport startovat premiérově v ERC. „Už se moc těším na start na domácím podniku pro značku ŠKODA", říká Lappi před dlouhou cestu do Evropy.

Příští APRC soutěž se koná 28. – 29. srpna v Japonsku.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz