Zavřít

APRC: ŠKODA dále obhajuje vedení

24. 08. 2013

Kategorie: Motorsport

Johor Bahru, Malajsie 24. srpna 2013 – ŠKODA má po prvním dni stále nejlepší šance uhájit vedení v hodnocení značek i jezdců asijsko-pacifického šampionátu. Gaurav Gill a Glen Macneall chtějí v neděli vybojovat důležité body pro celý tým.

Esapekka Lappi s Janne Fermem museli z důvodu bezpečnosti při téměř neregulérních podmínkách vzdát pro technické potíže pokračování v soutěži. „Samozřejmě je nám to moc líto", říká Lappi poté, co musel odstavit svůj vůz v servisní zóně. Finský talent bude na startu už v následujícím týdnu – v barvách továrního týmu ŠKODA Motorsport si odbude premiéru v ERC na Barum Rally ve Zlíně.

Týmový kolega Gill vylétl z ublácené a klouzavé trati do banánových a kokosových plantáží podobně jako většina konkurentů. Jeho vůz musel být odtažen, mechanici týmu ŠKODA MRF jej však do druhého dne opraví. ŠKODA dominovala úvodním čtyřem rychlostním zkouškám.

Zkušený Ind, který startuje v Malajsii už pošesté, už soutěž nemůže vyhrát, má ale ještě možnost posbírat sedm důležitých bodů. K tomu potřebuje zvítězit ve všech nedělních zkouškách. „Dám do toho všechno", říká Gill. Na obzoru je též vedení v šampionátu, které doposud drží Lappi.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz