Zavřít

Posádka Lappi/Ferm je na lotyšské rally ve vedení

01. 02. 2014

Kategorie: Motorsport

Liepāja 1. února 2014 – ŠKODA je díky tovární posádce Esapekka Lappi/Janne Ferm v polovině lotyšské rally ve vedení. Finské duo je před finálovým dnem druhé soutěže letošního ERC na první příčce: o 2,6 sekundy před domácím matadorem Vasilijem Gryazinem. Kolegové z týmu ŠKODA AUTO Deutschland Sepp Wiegand a Frank Christian jsou po absolvovaných 137,82 kilometrech na pátém místě (+2.19, 3 min).

„Byl to náročný den na těžké rally", říká Lappi. Dnes ráno jsme se potýkali s opravdu bláznivými podmínkami, na trati ležela spousta sněhu. Museli jsme jet opatrně a to bude platit i pro nedělní etapu."

Wiegand též bojoval s klouzavou tratí – zejména v ranní části. „Bylo to skutečně velmi náročné. Klouzalo to tak moc, že v rychlých pasážích hrozila ztráta kontroly nad vozem," říká Wiegand. „V druhém průjezdu už to bylo lepší. Nejel jsem na limitu, přesto jsme měli pár dobrých časů."

Lotyšská soutěž pokračuje v neděli závěrečnými šesti rychlostními zkouškami o celkové délce 102, 74 kilometrů, které rozhodnou o vítězi druhého podniku ERC.

V letošním ERC čelí obě ŠKODA posádky Esapekka Lappi/Janne Ferm a Sepp Wiegand/Frank Christian nové a vyspělejší konkurenci vozů kategorie R 5. V rámci evropského šampionátu se obě posádky představí se na vybraných soutěžích.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz