Zavřít

Sedm vozů ŠKODA Superb nastupuje službu u dopravní policie

19. 12. 2014

Kategorie: Události

Mladá Boleslav, 19. prosince 2014 – Odbor služby dopravní policie České republiky převzal od společnosti ŠKODA AUTO další automobilovou posilu. Dodávka sedmi exemplářů vlajkové lodě značky ŠKODA navazuje na předchozí dodávky celkem deseti vozů. Všechny vozy ŠKODA Superb ve službě Odboru služby dopravní policie pohání motor 3,6 FSI V6/191 kW kombinovaný s pohonem všech kol.

„Velmi nás těší, že vozy ŠKODA Superb se v náročném výkonu služby osvědčily na výbornou," říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „Rozšíření flotily o dalších sedm vozů ŠKODA Superb potvrzuje spokojenost našich zákazníků z řad veřejného sektoru nejen s našimi automobily, ale také s jejich dlouhodobými provozními náklady i kvalitou servisních služeb," dodává Luboš Vlček.

ŠKODA Superb vyhovuje náročným požadavkům dálniční služby vynikajícími jízdními vlastnostmi, hodnotami zrychlení a jízdní stabilitou při vysokých rychlostech. Dynamické parametry vozu zajišťuje atmosférický vidlicový benzinový šestiválec 3,6 FSI ve spojení s pohonem všech kol a moderní šestistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou (DSG). Vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za pouhé 6,4 sekundy, nejvyšší rychlost činí 250 km/h.

Všechny vozy Superb jsou dodatečně vybaveny speciálně pro potřeby Policie ČR. Vpředu a vzadu jsou skrytá výstražná LED světla použitelná jako maják, za čelním i zadním sklem se nacházejí displeje s červenými diodami pro naprogramovaná hlášení. Nechybí vysílačka PEGAS Integrovaného záchranného systému České Republiky, GPS přijímač a Emergency System Data Recorder. Smluvní partneři společnosti ŠKODA AUTO před předáním vozy osadili radary pro měření rychlosti, které dodala Policie ČR.

Zahájení služebního provozu sedmi nových dálničních speciálů je dalším krokem v dlouholeté obchodní spolupráci společnosti ŠKODA AUTO a Policie České republiky. Od roku 1993 dodala ŠKODA AUTO pro potřeby Policie více než 17 000 vozů ŠKODA různých modelů a specifikací, sériových i se speciálními úpravami. Policie ČR patří k největším zákazníkům české automobilky z veřejného sektoru.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz