Zavřít

Na finské rally po prvním dni Hänninen z Red Bull Škoda týmu na druhém místě

28. 07. 2011

Kategorie: Motorsport

Lídr šampionátu SWRC Hänninen je po prvním dni o 8.5 sekund druhý za Tänakem
Rychlostní průměry přesahující 120 km/h
Soutěž se v pátek přesouvá do Lahti – na programu je osm erzet

V Jyväskylä, 28. července 2011 – Univerzitní město Jyväskylä, vzdálené 270 km severně od finské metropole Helsinki, se stalo na konci července opět Mekkou motorsportu. Tak jako každý rok i letos sem proudí desetitisíce lidí, aby shlédli jednu z nejakčnějších soutěží kalendáře Mistrovství světa. Finská rally je známá vysokými rychlostními průměry často převyšujícími 120 km/h, nekonečnými skoky, spletí rychlých zatáček a rovinatých úseků lemovaných hustým stromořadím. Není nouze o dramatické okamžiky a fanoušci rally jsou po celou soutěž ve varu. Tým Red Bull ŠKODA startuje se dvěma posádkami a po prvním dnu drží druhou (Hänninen/Markkula) a šestou (Gassner/Wüstenhagen) pozici.

Dnešní první etapa šotolinové soutěže měla na programu první tři rychlostní zkoušky a 40 ostrých kilometrů. V kategorii SWRC je s vozy Super 2000 nejlépe zvládnul Ott Tänak na Fordu. Juho Hänninen s Fabií jej dokázal dnes porazit ve třetím měřeném úseku a je před páteční etapou v těsném závěsu (+8.5 s). Další pilot Red Bull ŠKODA týmu Hermann Gassner je po prvním dni šestý se ztrátou 1:12 min.

Juho Hänninen již „svou domácí" soutěž v minulosti dvakrát vyhrál a rád by letos zkompletoval hattrick. Nicméně jak sám říká, bude to nesmírně těžké: „Potvrdilo se, co jsem čekal, Tänak ukazuje, že je opravdu ďábelsky rychlý a bude to pro mě s Mikkem těžké, přestože jsem doma a místní tratě mám v krvi."

Hermann Gassner startuje ve Finsku poprvé a jak sám říká, nejdříve si musí zvyknout na místní podmínky: „Ta rychlost zde je místy opravdu až šílená. Sžíváme se s podmínkami a snažíme se nabírat zkušenosti."

Finská rally pokračuje v pátek osmi erzetami a 135 kilometry a soutěžní pole zavede o 170 km jižněji do okolí města Lahti.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz