Zavřít

ŠKODA AUTO zvítězila v soutěži ‚Českých 100 Nejlepších‘

01. 12. 2012

Kategorie: Události

Mladá Boleslav, 1. prosince 2012 – ŠKODA AUTO je i v letošním roce vítězem soutěže ‚Českých 100 Nejlepších'. Automobilka získala prestižní cenu pro nejlepší český podnik již podvanácté. Cenu uděluje Panevropská společnost pro kulturu, vzdělání a vědecko-technickou spolupráci COMENIUS.

S celkem dvanácti prvními a pěti druhými místy je ŠKODA AUTO nejúspěšnějším podnikem v historie soutěže ‚Českých 100 Nejlepších'. Opakované ocenění nejlepšího podniku potvrzuje dynamický vývoj firmy za poslední dvě desetiletí. Předávání cen proběhlo 30. listopadu 2012 na Pražském hradě.

„Jsme na naše opakované vítězství velice hrdí," řekl člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „V České republice tluče srdce naší značky, zde je a bude naše domovská základna. Současně budeme v rámci Růstové strategie 2018 posilovat naše mezinárodní aktivity a šířit dobré jméno českého automobilového průmyslu."

V rámci Růstové strategie 2018 chce ŠKODA AUTO do roku 2018 zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. Za tímto účelem automobilka zahájila největší modelovou ofenzívu v dějinách firmy. Kromě toho automobilka silně investuje do svých českých závodů – a to i v konjunkturně složitých časech. Jen v prvních devíti měsících roku 2012 vzrostly hmotné investice společnosti o 92,3 procenta na 525 milionů euro, většinu z toho do opatření na českém území.

Před několika týdny byl položen základní kámen pro rozšíření stávajícího technologického a vývojové centra v Česaně, v blízkosti hlavního sídla společnosti v Mladé Boleslavi. Vysoké investice byly vynaloženy i v oblasti výroby. V hlavním závodě v Mladé Boleslavi ŠKODA modernizovala a rozšířila výrobu nových modelů Rapid a Octavia. V závodě Vrchlabí vyrábí automobilka od poloviny října moderní dvouspojkové převodovky pro koncern Volkswagen. V průběhu jednoho roku byla stávající továrna přebudována v technologicky špičkový závod.

V letošním roce byly nebo ještě budou dokončeny i další důležité projekty: v létě bylo v Mladé Boleslavi otevřeno nové ‚Lean Centrum', centrum pro školení optimalizovaných procesů ve výrobě i administrativě. V polovině září byl zahájen provoz nového IT-centra společnosti. V současné době rozšiřuje ŠKODA Parts Centrum pro distribuci dílů a příslušenství, v Mladé Boleslavi bylo nedávno otevřeno také zcela nově koncipované ŠKODA MUZEUM.

Cena ‚Českých 100 Nejlepších' je udělována již od roku 1996. V rámci hlasování je oslovováno více než 20 tisíc respondentů. Vítězstvím v soutěži ‚Českých 100 Nejlepších' si ŠKODA AUTO na svém domácím trhu zajistila další renomované vyznamenání. Společnost za svou angažovanost pro starší zaměstnance ve spolupráci se sociálním partnerem odbory KOVO před několika týdny získala cenu za ‚TOP Odpovědná firma 2012 v České republice'. Navíc byla automobilka vyznamenána za rozsáhlé investice v letech 1992 až 2012 jako ‚Investor dvacetiletí' v České republice.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz