Zavřít

Jiří Ježek nastoupí ve špičkové formě na Tour de France

24. 06. 2013

Kategorie: Události

Mladá Boleslav, 24. června 2013 – Český hendikepovaný cyklista Jiří Ježek je před svým startem na Tour de France s podporou společnosti ŠKODA ve špičkové formě. Při poslední zatěžkávací zkoušce před Tour de France obsadil Ježek o uplynulém víkendu vynikající 17. místo v časovce na společném mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice, při kterém si poměřoval síly s nehendikepovanými závodníky. Svou dobrou kondici prokázal osmatřicetiletý cyklista také dvěma vítězstvími ve dvou časovkách při závodech světového poháru v italském Meranu a španělské Segovii. Díky těmto vítězstvím vede v celkovém pořadí „UCI ParaCycling World Cup".
Šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek zajede 10. července 2013 při první časovce letošní Tour de France orientační čas. Tuto akci podpoří společnost ŠKODA, dlouholetý partner Českého paralympijského týmu a sponzor Tour de France. Ježkův individuální výkon zaznamená teprve patnáctiletý talentovaný fotograf David Vlk, který díky zákeřné nemoci přišel o pravou nohu pod kolenem a má tedy stejný hendikep jako Jiří Ježek. Během léčení byla pro Davida úspěšná sportovní kariéra českého cyklisty obrovskou motivací a díky společnosti ŠKODA se na letošní Tour de France jejich životní příběhy propojí.

„Účast Jiřího Ježka a Davida Vlka bude emocionálním vrcholem letošní Tour de France," říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast prodeje a marketingu. „Velice nás těší, že jako dlouholetý partner Tour de France můžeme tento počin podpořit a splnit sen dvěma neobyčejným lidem."

Svým umístěním mezi českou a slovenskou špičkou a dvěma vítězstvími v rámci světového poháru mezi paralympioniky působivě prokázal český cyklista v posledních dnech svou velmi dobrou formu. Jiří Ježek je považován za jednoho z nejlepších hendikepovaných sportovců na světě. Šestkrát zvítězil na paralympijských hrách, zlatou medaili získal také na paralympijských hrách 2012 v Londýně v časovce jednotlivců. V České republice byl zvolen ‚Hendikepovaným sportovcem roku'. Jako jeden z mála paralympioniků může díky své výkonnosti nastoupit i proti cyklistům bez handicapu.

„Je to pro mě velká pocta a splněný sen. Vážím si toho, že jako nejlepší hendikepovaný cyklista světa budu moci právě v časovce představit své umění na nejslavnějším profesionálním závodě. Věřím, že to bude skvělá reklama pro paralympijský sport, pro mě osobně i pro Českou republiku. Spojení českého závodníka a společnosti ŠKODA je symbolické, zvláště tento rok, kdy ŠKODA slaví deset let spolupráce s Tour de France. Navíc se jedná o jubilejní stý ročník Tour. Víc jsem si snad ani nemohl přát. Moc se těším, chci si tu výjimečnou příležitost co nejvíc užít. Je to ale zároveň pro mě i velká sportovní výzva, pojedu na sto procent. V posledních týdnech se mi v časovkách dařilo. Věřím proto, že se na Tour představím v nejlepším světle," říká Jiří Ježek

Podporou Ježkovy účasti na Tour de France ŠKODA vyslala další silný signál v rámci svého široce pojatého sponzoringu cyklistiky. Již podesáté je automobilka letos oficiálním sponzorem a oficiálním vozem Tour de France, nejslavnějšího cyklistického závodu světa. Automobilku bude na jubilejním 100. ročníku slavného cyklistického závodu důstojně reprezentovat flotila 250 vozů a řada doprovodných akcí. ŠKODA je navíc také partnerem ‚Bílého trikotu' pro nejlepšího jezdce do 25 let. K tomu je třeba přičíst ještě aktivity na internetu a na sociálních sítích. Letošní Tour de France se koná od 29. června do 21. července.

ŠKODA AUTO nepodporuje cyklistiku jen na mezinárodní nebo profesionální úrovni. Angažuje se například také v oblíbené sérii ‚Kolo pro život', největším amatérském závodě horských kol na světě. V uplynulých třinácti letech se série celkem účastnilo zhruba 160.000 jezdců, 20.000 z nich jen v roce 2012. Navíc ŠKODA v České republice pořádá masovou cyklistickou soutěž ‚Virtual Cup'. V ní se fanoušci cyklistiky utkávají na jedné ze 16 závodních tratí.

Podpora, kterou značka ŠKODA cyklistice poskytuje, svědčí o mimořádném vztahu české automobilky k bicyklům. Výrobou jízdních kol v Mladé Boleslavi začala úspěšná historie podniku. Již na konci předminulého století, v prosinci 1895, tam mechanik jízdních kol Václav Laurin a knihkupec Václav Klement založili továrnu na výrobu velocipedů. V prvních letech vyráběli nadšení průkopníci jízdní kola značky ‚Slavia', od roku 1899 motocykly a roku 1905 konečně i první automobil ‚Voiturette A'. V roce 1925 se firma L&K spojila s koncernem ŠKODA.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz