Zavřít

ŠKODA u jezera Wörthersee: Pět sportovců a závody pro každého

28. 05. 2014

Kategorie: Události

Mladá Boleslav/Reifnitz, 28. května 2014 – Hned pět atraktivních sportovně laděných modelů prezentuje ŠKODA na letošním srazu GTI u jezera Wörthersee. Světovou premiéru zde slaví výjimečný koncept ŠKODA Yeti Xtreme. Poprvé může veřejnost vidět vůz ŠKODA CitiJet - studii, kterou postavili škodováčtí učňové. Kromě toho ukazuje česká značka vozy ŠKODA Octavia Combi RS, ŠKODA Rapid Spaceback Red & Grey Collection s doplňky ze sortimentu ŠKODA Originálního příslušenství a také závodní vůz pro rally ŠKODA Fabia Super 2000. Navíc vedle stánku proběhne unikátní soutěž ‚Crazy Rallye Ride', v níž mohou návštěvníci absolvovat závodní okruh s malým závodním vozem.

33. ročník legendárního tuningového srazu příznivců značek skupiny Volkswagen se koná od 28. do 31. května 2014. Každý rok putuje během prodlouženého víkendu až 200 000 příznivců tuningu na kultovní akci v rakouském Reifnitzu. Při své páté účasti prezentuje letos ŠKODA působivou paletu sportovních vozů – od dynamického kompaktního vozu, až k závodnímu speciálu ŠKODA Fabia Super 2000.

„ŠKODA má téměř 113 let trvající úspěšnou tradici motosportu," říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Naše úspěchy jsou výsledkem technické kompetence a nadšení celého podniku a našich inženýrů. Sraz GTI, jako hlavní událost všech příznivců tuningu a motorsportu, představuje fantastický rámec pro vyjádření této oddanosti formou sportovních a obzvláště atraktivních modelů," doplňuje Vahland.

Světovou premiérou vozu ŠKODA Yeti Xtreme ukazuje výrobce v Reifnitzu svérázně drsnou závodní interpretaci oblíbeného kompaktního SUV. Vůz ŠKODA Yeti byl před nedávnem kompletně přepracován a nově je nabízen ve dvou verzích: jako ŠKODA Yeti do města a jako ŠKODA Yeti Outdoor v úpravě pro terén a dobrodružství.

Pro Wörthersee nadělili škodováčtí designéři modelu Yeti výrazný rallyový outfit. Vůz nalakovaný nápadně matně šedou barvou se žluto-zelenými prvky je postaven na sedmnáctipalcových kolech z lehké slitiny a velkých terénních pneumatikách. Vůz dostal robustní přední nárazník s velkým otvorem pro přívod vzduchu. ŠKODA Yeti Xtreme zaujme také svými výrazně tvarovanými blatníky a mohutnými prahy. Vzadu je nově tvarovaný nárazník; o síle a dynamice vozu navíc opticky i akusticky přesvědčují dvě široké koncovky výfuku. Interiér dostal exkluzivní rallyovou výbavu. Patří k ní mj. čtyři samostatná sportovní sedadla Recaro s integrovanými čtyřbodovými bezpečnostními pásy a sportovní volant s integrovanými páčkami pro volbu rychlostních stupňů. Výplně dveří jsou z karbonu. Ve zcela nově tvarovaném středovém panelu najdeme nůž na přeříznutí bezpečnostních pásů a hasicí přístroj, na palubní desce pak držák na iPad.

ŠKODA CitiJet je dynamicky a expresivně ztvárněný městský kabriolet na bázi vozu ŠKODA Citigo. Dvoumístný vůz, který je na veřejnosti prezentován poprvé, je výsledkem škodováckého projektu „učňovské auto". Exteriér okouzluje výraznou modrobílou barevnou kombinací a modrými resp. bílými sportovními šestnáctipalcovými koly z lehké slitiny. Působivý je ručně vyrobený zadní spoiler a výfuk se dvěma koncovkami. Pod kapotou pracuje benzinový motor 1.0 MPI o výkonu 55 kW (75 k). Také interiér je zaměřen sportovně, vždyť vychází z akčního modelu ŠKODA Citigo SPORT. Navíc je zde zabudován speciální audiosystém s výkonem 300 wattů. Modré LED osvětlení interiéru reaguje na hudbu.

ŠKODA Octavia Combi RS je praktičtější variantou nejrychlejšího modelu ŠKODA Octavia všech dob. Aktuální Octavia RS, která je na trhu od poloviny roku 2013, zaujme svou silou, dynamikou a výrazným designem. S motorem 2,0 TSI/162 kW zrychluje ŠKODA Octavia Combi RS z 0 na 100 km/h za pouhých 6,8 s a nejvyšší rychlost činí 248 km/h. Octavia Combi RS zprostředkovává na první pohled ryzí emoce. Napomáhají tomu velké otvory pro přívod vzduchu v přídi, dynamicky tvarovaný přední nárazník s integrovaným spoilerem, mohutný zadní difuzor, široké chromované koncovky výfuku, lehce snížená karoserie, sportovní podvozek, mlhové světlomety v designu RS a také sériové bixenonové světlomety s integrovaným denním LED osvětlením a zadní LED světla. Vůz vystavený u Wörthersee je nalakován v bílé metalické barvě Moon a stojí na 19palcových kolech z lehkých slitin. V interiéru dominuje sportovní černá, navíc jsou zde sportovní sedadla v designu RS a hliníkové pedály.

ŠKODA Rapid Spaceback Red & Grey Collection je designově upravená edice prvního kompaktního hatchbacku značky ŠKODA, představeného v roce 2013, s prvky ŠKODA Originálního příslušenství. Bílá barva vozu působivě kontrastuje s šedočervenými pruhy vedoucími podélně přes kapotu, střechu vozu a páté dveře. Sportovní styl vozu umocňují 17palcová kola z lehkých slitin SAVIO v červeném designu, karbonové kryty vnějších zpětných zrcátek a zatmavené zadní svítilny. Speciální sportovní sada zahrnuje spoiler předního nárazníku v barvě vozu s prolakovaným dílem a rámečkem masky chladiče v černé barvě Magic a střešní spoiler. Sportovní sadu dále zvýrazňují boční dekorativní lišty nebo difuzor zadního nárazníku. Také interiér okouzluje sportovním vzhledem. Malý kožený paket, který zahrnuje tříramenný sportovní volant s červenými koženými prvky a hlavici řadicí páky s madlem ruční brzdy potaženým červenou kůží, doplňují sportovní sedadla v červeném designu. Celek dotvářejí kryty pedálů z ušlechtilé oceli a nástupní prahové lišty nesoucí nápis Rapid. Dekorační lišta na palubní desce je bílá, ozdobená šedočervenými pruhy. Koberečky s nápisem Rapid mají červené obšití.

ŠKODA Fabia Super 2000 patří k celosvětově nejúspěšnějším soutěžním vozům v třídě Super 2000. Výrazné nárazníky, mohutné otvory pro přívod vzduchu, atraktivně rozšířené blatníky a velký zadní spoiler dělají z automobilu sportovního siláka na čtyřech osmnáctipalcových sportovních kolech. Hlavní technické charakteristiky: výkon 205 kW (279 k), stálý pohon všech kol, snížený sportovní podvozek, sekvenční šestistupňová převodovka a speciální sportovní pneumatiky pro rally. Od své premiéry v mezinárodním rallysportu před pěti lety budí tento razantní kompaktní sportovec rozruch a sbírá tituly jako na běžícím pásu. Jen v roce 2013 vyhrála ŠKODA Fabia Super 2000 tři kontinentální mistrovství v rally v Evropě, Asii a Jižní Americe.

Vedle sportovního modelového programu nabízí ŠKODA návštěvníkům i speciální závodní zážitek. Opravdové závody v malém slibuje ‚Crazy Rallye Ride'. Na vyhrazeném okruhu, instalovaném vedle stánku ŠKODA, mohou návštěvníci v malých závodních autech prokázat své řidičské schopnosti. Se speciální závodní výbavou budou účastníci bojovat o vítězství a umístění na závodní dráze.

detail

Podobné články

Svatováclavská jízda: Škoda Auto pojede s historickými unikáty

Svatováclavská jízda: Škoda Auto pojede s historickými unikáty

V Mladé Boleslavi, 26. září 2010 – Škoda Auto představí opravdové veteránské rarity na startu Svatováclavské jízdy, která se koná 28. září v Mladé Boleslavi.…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz