Zavřít

Valoušek, hrůza a značka Škoda oficiálními mistry ČR v rally

29. 11. 2010

Kategorie: Motorsport

V Mladé Boleslavi dne 29. listopadu 2010 - Letošní Mistři ČR v rally, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, převzali v pátek večer v Praze v hotelu Ambassador slavnostní trofej a ocenění pro nejlepší posádku českého rallysportu. Dvojice z týmu Škoda Delimax, startující s tovární podporou automobilky Škoda, se dočkala oficiální korunovace za absolutní vítězství v českém mezinárodním mistrovství pro rok 2010. Titulu dosáhla perspektivní česká posádka za volantem soutěžního speciálu Škoda Fabia Super 2000.

Slavnostní večer, na kterém se pravidelně schází kompletní špička českého motoristického sportu, i letos uzavíral sezonu. Na galavečeru nechyběl ani Prezident Autoklubu ČR, pan Roman Ječmínek, představitelé Federace automobilového sportu a samozřejmě také vedení týmu Škoda Motorsport, které zastupoval jeho vedoucí Michal Hrabánek.

Dvojice Škoda Delimax Teamu, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, získala svůj premiérový český titul až v poslední soutěži sedmidílného českého mistrovství na Rally Příbram. Konkurenci Pavel se Zdeňkem porazili s vozem Škoda Fabia Super 2000 pocházejícím z dílen týmu Škoda Motorsport, kde se letos připravovaly i fabie pro prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC). V něm letos značka Škoda triumfovala jak v hodnocení jezdců, tak i značek.

„Pocity mám jenom skvělé a určitě budu mluvit i za svého spolujezdce Zdeňka Hrůzu když prozradím, že nám ještě úplně nedošlo, co fantastického se nám podařilo. Dnešní slavnostní oficiální vyhlášení bych chtěl znovu využít k tomu, abych poděkoval automobilce Škoda, lidem ze sportovního oddělení Škoda Motorsport a v neposlední řadě i týmu Motorsport-Kopecký za perfektní podmínky, díky kterým se nám o náš první český titul bojovalo bez starostí o rychlost a spolehlivost vozu. Jsem rád, že i my jsme měli šanci ukázat, že Škoda Fabia Super 2000 patří mezi nejlepší soutěžní speciály současnosti," komentuje oficiální tečku za letošní sezonou Pavel Valoušek - novopečený mistr republiky, který po letech ukončil nadvládu Romana Kresty a Václava Pecha

„Letošní letošní rok je pro značku Škoda opravdu úspěšný, a to nejenom po stránce obchodní. Prodej produkčních i soutěžních vozů jde výborně a na poli sportu máme za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón celé dlouhé historie značky Škoda. Vyhráli jsme klasifikaci výrobců i jezdců v prestižním seriálu IRC a získali hned v prvním roce, kdy jsme se jako automobilka vrátili oficiálně do českého mistrovství, i titul. Jsem přesvědčen, že u Pavla Valouška je v dobrých rukách," neskrývá spokojenost Michal Hrabánek, vedoucí závodního oddělení Škoda Motorsport.

POZNÁMKA PRO EDITORY

Projekt Škoda Delimax Team
Když se počátkem roku 2010 objevila zpráva, že Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou získali angažmá v nově vytvořeném týmu opírajícím se o silného partnera – automobilku Škoda a potravinářskou společnost Delimax, mluvilo se o senzaci. Posádka se rázem stala jedním z hlavních adeptů na titul mistrů republiky. Toto očekávání se nakonec i naplnilo. Jednatřicetiletý Pavel Valoušek tak ve své desáté sezoně v rally vystoupal na pomyslný trůn českých soutěžních jezdců. Syn slavného soutěžního jezdce Pavla Valouška sen. prošel soutěžemi od nejdostupnějších dvoukolek kategorie N2, přes KIT car nejrůznějších značek, produkční vozy až k vrcholné kategorii WRC a později Super 2000. Zkušenosti sbíral jak na tratích českých rally, tak při soutěžích Mistrovství světa, kde má na svém kontě osmnáct startů. Ve svých jednatřiceti letech je tak možné Pavla Valouška považovat za jednoho z nejzkušenějších a nejvšestrannějších jezdců rally v ČR. To samé se dá říct i o spolujezdcovi Zdeňku Hrůzovi.

Projekt Fabia Super 2000 je od počátku zaměřen na sportovní a zákaznickou linii s cílem nasazovat vůz jak na mezinárodní, tak i na národní úrovni v jednotlivých zemích. Po úspěšném roce 2009, nastartování podpory a zapojení importérů vozů Škoda do projektu v zemích jako jsou Velká Británie, Itálie, Německo, Rakousko či Belgie, jde o další logický krok ve strategii Škoda Motorsportu – posunout projekt na domácí trh a představit vůz českému publiku.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz