Zavřít

Sepp Wiegand je ve Španělsku průběžně druhý

26. 10. 2013

Kategorie: Motorsport

Salou, 26. října 2013 - Sepp Wiegand jede s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 ve španělské rally směr pódium. Před závěrečnou nedělní etapou je společně se svým spolujezdcem Frankem Christianem druhý v hodnocení WRC-2. Poslední den se přitom jede převážně na Seppově oblíbeném šotolinovém povrchu.

„Dobrý, přesto těžký den. Druhý v hodnocení WRC-2: Asfaltový trénink s jezdcem WTCC Pepem Oriolou se vyplácí. A dobře jsme viděli, jak důležité je mít v této spleti zatáček precizní rozpis", komentuje Wiegand svůj šestý letošní start ve WRC-2. Vrcholem bylo prozatím vítězství v poslední rychlostní zkoušce v ulicích Salou, která byla obklopena tisícovkami fanoušků.

K druhému místu pomohlo Wiegandovi i vypadnutí Brita Elfyna Evanse. První místo drží  Robert Kubica. Před závěrečným dnem Sepp říká: Moc se těším na svou oblíbenou šotolinu. Na trati je však mnoho kamenů a tím roste nebezpečí, že poškodíme vůz. Chceme bezpečně dojet na pódiovém umístění".

Cílem je další úspěšné vystoupení po triumfu v Monte Carlu a třetích místech ve Švédsku a Portugalsku v kategorii WRC-2. Tím by se Wiegandovi s Christianem otevřela možnost vybojovat vlastními silami na poslední soutěži ve Walesu konečné třetí místo hodnocení WRC-2 2013. „Tuto možnost si chceme určitě udržet", říká Wiegand bojovně.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz