Zavřít

Skvělý výkon a vítězství Hänninena v Belgii

24. 06. 2012

Kategorie: Motorsport

Ypres, 23. června 2012 – Juho Hänninen s Mikko Markkulou z týmu ŠKODA Motorsport zvítězili po skvělém výkonu v belgické Ypres rally. Po skvělém výkonu nechali za sebou na druhé příčce sedminásobného vítěze této soutěže Freddyho Loixe na Peugeotu Super 2000. Získali tak body jak do hodnocení značek IRC, tak i do hodnocení jezdců Mistrovství Evropy (ME). ŠKODA si upevnila svou vedoucí pozici v IRC a Hänninen s Markkulou potvrdili průběžnou první příčku v hodnocení ME.

Hänninen s Markkulou tak dali zapomenout na nepříliš šťastné vzpomínky na belgickou rally v okolí města Ypres z minulých let a slaví letos druhé vítězství jak v IRC, tak v ME: „Skvělý závod, skvělý výsledek. Bylo to náročné, zejména sobotní den s porcí 200 kilometrů rychlostních zkoušek vyžadoval neustálou koncentraci a vysoké nasazení. Auto bylo perfektně připravené, děkuji všem z našeho týmu. Vítězstvím jsme získali body do hodnocení obou šampionátů, o to více je cennější."

Skvělý výkon vozů Fabia Super 2000 podtrhnul třetím místem Belgičan Pieter Tsjoen. Vedoucí muž IRC Andreas Mikkelsen belgickou soutěž nedokončil, i nadále však vévodí hodnocení jezdců IRC.

Souběžně se startem v Belgii dominovala druhá posádka týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler v Hustopečích v rámci českého mistrovství a udržila v Čechách svou letošní neporazitelnost.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz