Zavřít

V Českém Krumlově smůla pro Kopeckého i Lappiho

03. 05. 2014

Kategorie: Motorsport

Český Krumlov, 3. května 2014 - Dobrý výkon, ale bohužel smutný konec: Posádky týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler a Esapekka Lappi/Janne Ferm nedosáhly při 42. ročníku Rally Český Krumlov cíle. Kopecký, který se letos soustředí na asijsko-pacifický šampionát, vylétl v poslední rychlostní zkoušce v boji o první místo z mokré trati. Lappi, aktuálně vedoucí muž ERC, vyhrál v pátek úvodní tři zkoušky, pak ale musel kvůli technickým problémům vzdát.

„Těší nás, že jsme se mohli opět předvést českým fanouškům a to zejména díky podpoře oddělení českého prodeje", říká šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek. „Viděli jsme strhující souboj a sluší se pogratulovat posádce Václav Pech/Petr Uhel. Věřím, že se letos ještě na soutěžích v České Republice objevíme. Jan Kopecký se po boku Gaurava Gilla zúčastní za dva týdny druhé rally asijsko-pacifického šampionátu v Nové Kaledonii. Na evropské scéně bude naším příštím podnikem belgická Ypres Rally, kde se na start postaví naše mladé naděje Esapekka Lappi a Sepp Wiegand."

„Byl to skvělý souboj o prvenství, ale Václav Pech druhý den opravdu „letěl", říká Kopecký, který až do svého vypadnutí byl po celou dobu soutěže mezi prvními třemi a po první etapě byl dokonce ve vedení. „Zkusili jsme všechno, udělali změny v nastavení vozu, ale na Václava Pecha to nestačilo. Gratuluji mu, vítězství si zasloužil."

Lappi, který v Krumlově startoval poprvé, své odstoupení komentoval: „Je to opravdu škoda, cítili jsme se na zdejších tratích velmi dobře. Byli jsme s Jannem pozitivně překvapeni, jak jsme byli rychlí. Bohužel nás tentokrát zradila technika, ale i to k motorsportu patří. Příště ze sebe vydáme opět to nejlepší."

detail

Podobné články

Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 na Jänner Rally

Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 na Jänner Rally

Na startu první letošní soutěže obě tovární posádky ŠKODA Motorsport Hänninen/Markkula a Kopecký/DreslerJänner Rally součástí Mistrovství Evropy, České Republiky a RakouskaŠKODA chce také v nové…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz