Zavřít

ŠKODA prožila úspěšný soutěžní víkend

27. 05. 2012

Kategorie: Motorsport

Rijeka, Český Krumlov, 26. května 2012 – Tovární tým ŠKODA Motorsport zažil mimořádně úspěšný rallyový víkend. Souběžný start na dvou soutěžích přetavil ve vítězství v obou z nich. Hänninen s Markkulou byli nejrychlejší v Chorvatsku, Kopecký s Dreslerem potvrdili vítězstvím v Českém Krumlově svou letošní dominanci na českých tratích.

Třetí soutěž seriálu Mistrovství Evropy v rally, která se konala v okolí chorvatské Rijeky, byla soubojem jezdců vozů ŠKODA Fabia Super 2000 – Juho Hänninena a Hermanna Gassnera. Oba celou soutěž udávali tempo ostatním a bojovali o vítězství v jednotlivých zkouškách. Více si jich připsal tovární pilot týmu ŠKODA Motorsport Juho Hänninen a v cíli se tak se spolujezdcem Mikko Markkulou radovali z letošního prvního triumfu v evropském šampionátu. Zároveň tímto výsledkem potvrdili průběžné první místo v celkovém hodnocení Mistrovství Evropy.

Juho Hänninen svůj chorvatský triumf komentuje: „Vítězství v pro nás absolutně neznámé soutěži nás bezesporu těší, jsem rád, že jsme ji zvládli bez zaváhání. Zvolili jsme taktiku absolutní obezřetnosti, a to se nakonec vyplatilo."

Souběžně s rally v Chorvatsku startovala další tovární posádka týmu ŠKODA Motorsport - Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem - v jižních Čechách na Rally Český Krumlov. Stejně jako v předešlých třech soutěžích letošního Mezinárodního Mistrovství České republiky nenechali od počátku Kopecký s Dreslerem nikoho na pochybách, kdo je nejžhavějším kandidátem na triumf. Kvůli defektu pneumatiky na desáté rychlostní zkoušce přišli o jedinečnou možnost vyhrát všechny rychlostní zkoušky celé soutěže. I přesto je jejich letošní bilance impozantní – čtyři starty, čtyři prvenství, plný počet bodů a vedení v šampionátu.

Kopecký letošní šňůru vítězství na českém území hodnotí: „Máme letos v Čechách fantastickou bilanci a jsme maximálně spokojení. Stejně jako minule na Šumavě jsme i tady v Českém Krumlově zvítězili poprvé v kariéře. Česká špička jede velmi rychle, takto vybojovaného vítězství si velmi vážím."
Šéf týmu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek náročný soutěžní víkend hodnotí: „Startovat v jednom termínu na dvou různých soutěžích klade vysoké nároky na celý tým, o to více si dosažených výsledků ceníme."

Pořadí Mistrovství Evropy po třech soutěžích:

1.    Hänninen/Markkula 89 bodů
2.    Basso/Dotta 39 b.
3.    Kopecký/Dresler 35b.

Pořadí Mistrovství České republiky po čtyřech soutěžích:

1.    Kopecký/Dresler 200 bodů
2.    Kresta/Gross 105 b.
3.    Pech/Uhel 95b.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz