Zavřít

Škoda uzavřela kolektivní smlouvu

20. 04. 2012

Kategorie: Společnost

  • Dohoda o zvýšení tarifů o 5,0 procenta
  • Variabilní část bonusu pro zaměstnance dosáhla rekordní výše 20 000 Kč
  • Měsíční příspěvek na penzijní připojištění vzrostl o 100 Kč na 800 Kč

Mladá Boleslav, 20. dubna 2012 – Vedení ŠKODA AUTO dnes uzavřelo kolektivní jednání se zástupci odborové organizace OS KOVO. Na základě dosažené dohody byla s účinností od 1. dubna 2012 uzavřena nová kolektivní smlouva s platností do 31. března 2013.

Tímto dochází se zpětnou platností od 1. dubna 2012 ke zvýšení současných tarifů o 5,0 procenta. Každému tarifnímu zaměstnanci náleží zároveň na základě úspěšných hospodářských výsledků společnosti variabilní část bonusu v celkové výši 20 000 Kč. Jedná se o každý rok nově stanovenou část variabilní složky bonusu, která se odvíjí od dosaženého celkového výsledku společnosti. Dalším výsledkem jednání je zvýšení příspěvku, který podnik poskytuje svým zaměstnancům na důchodové připojištění o 100 Kč na 800 Kč měsíčně.

„S výsledkem vyjednávání šla společnost až na samou hranici možného. Úspěch značky ŠKODA je úspěchem všech zaměstnanců. Rekordní prodejní a finanční výsledky, kterých jsme v roce 2011 společně dosáhli, se proto promítly i do kolektivního vyjednávání", říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO odpovědný za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar. „Chceme, aby se naši zaměstnanci férovým způsobem podíleli na úspěchu společnosti", dodává Wojnar. „Společně s odbory se při zodpovědném vyjednávání podařilo uzavřít férovou dohodu, která bude zaměstnance motivovat, ale současně zaručí konkurenceschopnost a další vývoj značky ŠKODA," uzavírá Wojnar.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz