Zavřít

Škoda rozšiřuje logistické centrum pro originální díly a příslušenství

21. 12. 2010

Kategorie: Společnost

Firma investuje do roku 2012 zhruba 800 milionů korun
Důležitá příprava na plánovaný růst značky a koncernu.

V Mladé Boleslavi dne 21. prosince 2010 – Škoda Auto rozšíří své logistické centrum pro prodej originálních dílů a příslušenství. Do roku 2012 se celková skladovací plocha v Mladé Boleslavi rozšíří o zhruba 50 procent z dnešních 50.000 m2 na 74.500 m2. Firma do tohoto rozšíření investuje celkem 800 milionů korun. Škoda Auto Parts Center zajišťuje distribuci originálních dílů a příslušenství značky Škoda a koncernových značek VW, Audi a Seat. Zprovoznění nových ploch je plánováno na druhou polovinu roku 2012.

Škoda Auto chce tímto rozšířením podstatně navýšit kapacitu pro dodávky originálních dílů a příslušenství servisním partnerům a importérům na celém světě. Pro Mladou Boleslav to znamená také nová pracovní místa. Vedle nových logistických ploch se buduje i plně automatizované výškové paletové silo s kapacitou 30 000 palet – největší zařízení tohoto druhu v České Republice.

„Naše investice je centrálním opatřením k tomu, abychom v oblasti prodeje originálních dílů a příslušenství zajistili kapacitu pro růst značky a koncernu. S ohledem na četné nové modelové řady, stejně jako na prodejně orientovaná opatření, vzrostl výrazně odbyt našich komponentů. Na to se naše oblast připravuje," vysvětluje Luboš Vlček, vedoucí prodeje originálních dílů.

Škoda Auto Parts Center je jedním ze tří hlavních logistický center koncernu Volkswagen v Evropě. Ve 24hodinovém provozu jsou zde připravovány a expedovány dodávky originálních dílů a příslušenství. Na prodeji originálních dílu se denně ve třísměnném provozu podílí více než 500 zaměstnanců z útvarů Prodej, Nákup, Dispozice, IT a Logistika. Logistika denně přijímá v průměru více než 24.000 objednávek a pokrývá více než 100 trhů na celém světě. V tuzemsku jsou dodávky doručeny vždy do rána následujícího dne, mezinárodní dodávky v rámci Evropy pak během 24 hodin. Moderní logistické centrum v Mladé Boleslavi přitom poskytuje logistické služby i koncernu Volkswagen, především v České republice, na Slovensku a v Indii. Pro Parts Center pracuje síť více než 1.000 dodavatelů.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz