Zavřít

Ve Škoda Auto byla otevřena nová chráněná dílna

05. 10. 2010

Kategorie: Společnost

40 nových pracovních míst pro zaměstnance s omezením
Šesté zařízení tohoto druhu ve společnosti Škoda Auto
Opatření podtrhuje společenskou angažovanost firmy.


Mladá Boleslav, 5. října 2010 – Společnost Škoda Auto dnes v areálu závod v Mladé Boleslavi otevřela další chráněnou dílnu. Jedná se o celkem šesté zařízení tohoto druhu v této automobilce. Podnik tím opět ukazuje svou společenskou angažovanost a podtrhuje svou sociální odpovědnost za region. Už několik let podporuje Škoda Auto odpovídající opatření ve svých výrobních závodech. U nové dílny se jedná o pilotní projekt spolupráce s neziskovými organizacemi v regionu.

Nové zařízení poskytuje 40 pracovních míst. Budou zde zaměstnáni lidé, kteří na základě dočasných nebo trvalých omezení nemohou vykonávat svou dosavadní práci. Pracoviště jsou uspořádána v souladu s těmito omezeními. Výběr personálu proběhl v těsné spolupráci s neziskovou organizací Fokus Mladá Boleslav. Škoda Auto investovala téměř 6 milionů Kč (243 tis. Euro) do moderního vybavení a do adekvátního ergonomického uspořádání dílny. Tak vzniklo jedno z nejmodernějších zařízení tohoto druhu v České republice.

„Sociální politika společnosti Škoda Auto překračuje rámec zákonných nároků. Jsem rád, že našimi dílnami pomáháme lidem a tím plníme důležitou sociální úlohu," řekl Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Škoda Auto ve svých výrobních závodech provozuje chráněné dílny už téměř pět let. V současné době tam pracuje až 150 zaměstnanců. Od otevření první dílny na začátku roku 2006 byla každý rok otevřena další nová dílna. Čtyři dílny se již nachází v závodě Mladá Boleslav a jedna v závodě Kvasiny.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz