Zavřít

Zaměstnanec společnosti Škoda Auto získal cenu koncernu volkswagen „best apprentice award"

03. 11. 2010

Kategorie: Společnost

Autoelektronik Martin Hlaváček byl vyznamenán za dobrý výkon
Oceněno bylo 22 mladých pracovníků z dvanácti zemí
Mladá Boleslav, 03. listopadu 2010 – Cenu koncernu Volkswagen „Best Apprentice Award" získal zaměstnanec společnosti Škoda Auto Martin Hlaváček. Jedenadvacetiletý autoelektronik z Mladé Boleslavi získal tuto prestižní cenu za své výkony v rámci učebního poměru a nástavbového studia. Cena je každoročně udělována nejlepším učňům koncernu Volkswagen z celého světa. Toto ocenění, které bylo udělováno už podesáté, v letošním roce získalo 22 mladých pracovníků z dvanácti zemí. Předání proběhlo u příležitosti zasedání představenstva koncernu a světové rady zaměstnanců v závodě Volkswagen Emden.

Martin Hlaváček ze společnosti Škoda Auto se v mladoboleslavském závodě vyučil autoelektrikářem. Následně absolvoval dvouleté nástavbové studium v oboru autoelektronik. „Pro Škodu Auto je ocenění Martina Hlaváčka velice potěšující. Ocenění je potvrzením dobrého vzdělávání v podniku a podtrhuje odbornost našich zaměstnanců. Spolu s Martinem Hlaváčkem se z ceny raduje celý tým", zdůraznil Klaus Dierkes, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast řízení lidských zdrojů..

Ceny všem oceněným předali předseda představenstva koncernu Volkswagen Prof. Dr. Martin Winterkorn, člen představenstva za oblast personalistiky Dr. Horst Neumann a prezident světové rady zaměstnanců koncernu Bernd Osterloh. „Kdo má na palubě takový dorost, jako jsou dnes ocenění učni, nemusí si o budoucnost podniku dělat starosti. Proto důsledně a ve všech závodech na celém světě investujeme do vzdělávání mladých lidí," zdůraznil Prof. Dr. Winterkorn. Koncern Volkswagen bude mít letos poprvé ve všech ročnících a závodech najednou více než deset tisíc učňů.

Po návratu do svých domovských závodů začnou pro oceněné učně individuální rozvojové programy. Jako poděkování za jejich mimořádné výkony se všech 22 vyznamenaných učňů navíc v rámci šestidenního pobytu v Německu účastní pestrého programu. Ocenění ve věku od 19 do 30 let si prohlédli závod a přístav v Emdenu, kde probíhá nakládka a vykládka nových vozů koncernu. Dále navštívili ostrov Norderney a národní park Wattenmeer, Muzeum Kunsthalle v Emdenu a město Brémy. Po udělení cen testovali na zkušební trati novou generaci modelu Passat, který se v závodě v Emdenu vyrábí.

Ocenění byli: Martin Hlaváček (Škoda Auto, Mladá Boleslav / Česká republika), Kadir Cobankara (Volkswagen, Kassel), Gabriel Dutra da Silva (Volkswagen, São Bernardo do Campo / Brazilie), Tomasz Dziedzic (Volkswagen, Poznań / Polsko), Lino Estêvão (Autoeuropa, Palmela / Portugalsko), Edwill Goliath (Volkswagen, Uitenhage / Jihoafrická republika), Svenja Grabs (Volkswagen, Wolfsburg), Oriol Guillamón Torres (Seat, Martorell / Španělsko), Tobias Gustafsson (Scania, Södertälje / Švédsko), Tom Hodgson (Bentley, Crewe / Velká Británie), Rick Klingenberger (Volkswagen, Zwickau), Markus Kolb (Volkswagen Nutzfahrzeuge, Hannover), Tamás Kuzmics (Audi, Györ / Ungarn), Nils Lehrmann (Volkswagen, Salzgitter), Martha Lysy (Audi, Neckarsulm), Atilla Meszároš (Volkswagen, Bratislava / Slovensko), Luis Eduardo Portillo Carrillo (Volkswagen, Puebla / Mexiko), Marco Sedda (Volkswagen, Wolfsburg), Matthias Sieck (Volkswagen, Braunschweig), Anne Tegtmeier (Volkswagen Financial Services, Braunschweig), Andreas Thalmeir (Audi, Ingolstadt), Marco van der Werff (Volkswagen, Emden).

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz