Zavřít

ŠKODA dominuje na Novém Zélandu

18. 05. 2013

Kategorie: Motorsport

Whangarei, 18. května 2013 – Nově utvořená formace ŠKODA MRF zažívá na Rally Whangarei na Novém Zélandu perfektní premiéru. Na konci prvního dne a po osmi z celkových 16 rychlostních zkoušek vede duo Esapekka Lappi/Janne Ferm s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 s náskokem 33,3 sekund před týmovými kolegy Gauravem Gillem a Glennem Macneallem.
Soubojem týmových kolegů týmu ŠKODA MRF na trati poznamenané nočními dešti je charakteristická úvodní soutěž asijsko-pacifického šampionátu (APRC). V cíli ve Whangarei má zatím druhý Gill náskok 2:58,9 minuty na třetího v pořadí.

V ranní sekci měli jezdci ještě co do činění s mlhou. „Nebylo vidět dále než na 50 metrů", uvedl Lappi, který vyhrál pět měřených úseků z absolvovaných 139,92 kilometrů. Gill zvítězil ve zbývajících třech. „Byla to skutečně zábava, tady jsou zatáčky, zatáčky a zase zatáčky", s úsměvem říká Lappi.

Gill ztratil největší porci času ve třetí zkoušce. „Udělali jsme hodiny, motor na chvíli zhasnul a pak jsme se museli vracet na cestu zpět. Ale nebyl to velký problém", říká Gill a doplňuje: „Lappi a já se vzájemně motivujeme". Lídr soutěže dodává, že je skvělé mít v týmovém kolegovi silného konkurenta a chválí svoji Fabii Super 2000: „Auto je perfektní, neměli jsme žádný problém." Rally pokračuje a končí v neděli dalšími osmi zkouškami o délce 148,24 kilometrů.

Pro značku ŠKODA je vstup do APRC důležitým krokem v rámci růstové ofenzívy na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chce ŠKODA navýšit své celosvětové prodeje na nejméně 1,5 milionu vozů a přidat chce zejména na rostoucích asijských trzích.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz