Zavřít

Red Bull Škoda tým poprvé na startu v kompletním složení

02. 05. 2011

Kategorie: Motorsport

Třetí soutěž šampionátu SWRC opět na šotolině
Na startu poprvé obě posádky Red Bull Škoda týmu – Hänninen s Markkulou a Gassner s Wüstenhagen
Celkem 18 rychlostních zkoušek a 340 soutěžních kilometrů

V Mladé Boleslavi dne 2. května – Celkově třetí soutěž šampionátu S-WRC, jež se pojede stejně jako předešlé rally v Mexiku a Jordánsku opět na šotolinovém povrchu, nabídne druhý květnový víkend (6-8.5.) italský ostrov Sardínie. Představí se na ní poprvé v této sezoně kompletní tým Red Bull Škoda s oběma posádkami Juho Hänninen - Mikko Markkula (FIN) a Hermann Gassner jun. - Katharina Wüstenhagen (GER). Na posádky čeká 340 soutěžních kilometrů rozdělených do 18 rychlostních zkoušek a třech dnů a přes tisíc kilometrů přejezdů.

Soutěž je charakteristická převážně rychlými a úzkými pasážemi, na posádky čeká též mix otevřených cest a nerovného povrchu skrze lesní porosty a spektakulárními skoky. Na Sardeňskou rally bude vzpomínat v dobrém zejména Juho Hänninen, který zde společně s Mikko Markkulou loni položil pevné základy ke svému titulu v IRC: „Ano, na Sardínii mám ty nejlepší vzpomínky, zdejší podmínky mi určitě svědčí, nicméně letos to bude úplně jiná soutěž s trochu jinou skladbou errzet. Naše cíle zůstávají v letošním roce ambiciózní", říká Juho před startem.

Týmový kolega Hermann Gassner jr. je povzbuzen skvělým třetím místem na Jordánské rally a s optimismem hledí i do dalšího startu:"Určitě nás společně s Katharinou potěšilo naše podiové umístění při našem prvním startu za tým Red Bull Škoda, jsem přesvědčen, že na Sardínii budeme jako tým ještě silnější a popereme se o co nejlepší výsledek. Sice se stále budeme spíše učit, ale v Jordánsku jsme ukázali, že jsme na dobré cestě."

V úvodních dvou soutěžích šampionátu startovali obě týmové posádky Red Bull Škoda týmu dle plánu ještě odděleně – Hänninen skončil druhý v Mexiku, Gassner třetí v Jordánsku. Obě posádky nyní absolvují společné soutěže na Sardínii a poté v Řecku, Finsku, Německu, Francii a Španělsku.

detail

Podobné články

Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 na Jänner Rally

Škoda Motorsport vstupuje do sezony 2012 na Jänner Rally

Na startu první letošní soutěže obě tovární posádky ŠKODA Motorsport Hänninen/Markkula a Kopecký/DreslerJänner Rally součástí Mistrovství Evropy, České Republiky a RakouskaŠKODA chce také v nové…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz