Zavřít

ŠKODA AUTO je TOP zaměstnavatelem pro studenty technických oborů

26. 02. 2014

Kategorie: Události

Mladá Boleslav, 26. února 2014 – Studenti technických oborů by po ukončení studia nejraději pracovali ve společnosti ŠKODA AUTO, jež je podle nich nejatraktivnější zaměstnavatel. Vyplývá to z průzkumu 'ČeSU TOP zaměstnavatelé', kterého se zúčastnilo téměř devět tisíc studentů vysokých škol.

Slavnostní vyhlášení výsledků již třetího ročníku ankety pořádané Českou studentskou unií, kde byli oceněni top zaměstnavatelé v oblasti průmyslu a služeb, proběhlo na Vysoké škole ekonomické v Praze.

„Značka ŠKODA opět potvrzuje, že je studenty vnímána jako špičkový zaměstnavatel. Jsem velmi rád, že je tomu právě u studentů technických škol, i když nejen u nich. Právě v rámci této cílové skupiny neustále hledáme nové talenty pro naši růstovou strategii," řekl Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast HR management. „ŠKODA AUTO je jedním z mála zaměstnavatelů u nás, který nabízí absolventům široké možnosti uplatnění v mezinárodní firmě především formou Trainee programu. Zahájit svou kariéru ve společnosti ŠKODA AUTO je nejlepší investicí do budoucna," dodává Wojnar.

ŠKODA AUTO nabízí studentům téměř všech oborů možnost získat cenné zkušenosti z reálného pracovního prostředí již během studia. Ročně se zaměstnanci HR oddělení ŠKODA AUTO setkávají se studenty na desítkách veletrhů práce, kde jim poskytují i kariérní poradenství. V loňském roce ve ŠKODA AUTO působilo na praktikantském pobytu, nebo psalo svou závěrečnou práci téměř 1 000 českých i zahraničních studentů.

Nejlepší příležitostí jak načerpat první pracovní zkušenosti pro absolventy vysokých škol je ŠKODA Trainee program, který je určen absolventům magisterského stupně studia vysokých škol převážně technického nebo ekonomického směru. Jedná se o adaptační a rozvojový program, který je přizpůsoben každému absolventovi dle jeho potřeb a oblasti zájmu. Každý Trainee bez ohledu na cílovou oblast získá zkušenost s výrobou ve formě stáže na výrobní lince, absolvuje zahraniční stáž v rámci koncernu VW a v neposlední řadě se seznámí s fungováním distribuční sítě ŠKODA formou pobytu v dealerské síti. Trainee program má ve ŠKODA AUTO dlouhou tradici. Letos probíhá již jeho 20. ročník.

Automobilka aktuálně zaměstnává v České republice zhruba 25 000 lidí. Svým zaměstnancům nabízí ŠKODA AUTO stabilní profesní a ekonomickou perspektivu, široké pracovní a kariérní možnosti v tuzemsku i v zahraničí a možnosti dalšího vzdělávání. K tomu je možno přičíst i nadprůměrné finanční ohodnocení a řadu výhod připravených společně s Odbory KOVO MB, jako například příspěvky na dovolenou, půjčky na bydlení, zvýhodněné mobilní tarify a leasing nových vozů za atraktivních podmínek.

Všichni zájemci mají možnost získat odpovědi na své dotazy ohledně uplatnění ve ŠKODA AUTO prostřednictvím facebookových stránek www.facebook.com/zivotniprilezitost a dalších sociálních sítí, jako např. Twitter. Již skoro rok už také funguje kanál na sociální síti Foursquare (www.foursquare.com/skodaautocarrer), kde se ŠKODA AUTO snaží svým stávajícím i budoucím zaměstnancům usnadnit orientaci v okolí svých závodů a poskytnout jim tipy na zajímavé výlety v době volna.

Kompletní informace nejen o projektech pro studenty a absolventy je také možné nalézt přímo na oficiálních kariérních stránkách společnosti www.zivotniprilezitost.cz.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz