Zavřít

Ocenění Zaměstnavatel bez bariér potvrdilo význam sociální úlohy automobilky Škoda

16. 06. 2011

Kategorie: Společnost

ŠKODA Zaměstnavatelem bez bariér pro rok 2011
Potvrzení společenské angažovanosti největší české automobilky

Mladá Boleslav, 16. června 2011 – ŠKODA Auto se stala Vítězem speciální kategorie Zaměstnavatel bez bariér za rok 2011. Odborným garantem této kategorie je Konto BARIÉRY.

Ocenění Zaměstnavatel bez bariér vyzdvihuje firmy, které zaměstnávají handicapované kvůli jejich schopnostem, na něž handicap nemá vliv. V kategorii Zaměstnavatel bez bariér hodnotí odborná porota úroveň pracovní pozice handicapovaných, možnost úpravy pracovní doby s ohledem na zdravotní stav, podporu profesionálního růstu, zájem o volnočasové aktivity či odstraňování architektonických bariér na pracovišti. Posuzována je též motivace firem handicapované zaměstnávat a umožnění jejich profesního růstu.

„Společnost ŠKODA Auto společně s odborovou organizací OS KOVO již mnoho let intenzivně pracuje na začleňování handicapovaných do pracovního procesu. Chceme tak dávat těmto lidem šanci profesně i osobnostně růst. Chceme být také dobrým příkladem dalším společnostem a dokázat jim, že je naprosto správné a prospěšné pomáhat lidem, kteří mají v životě o trochu méně štěstí než ostatní," říká Jaroslav Povšík, předseda ZO OS KOVO při ŠKODA Auto, a doc. Dr. Miroslav Bartoš, CSc., vedoucí ochrany zdraví ŠKODA Auto.

ŠKODA Auto ve svých výrobních závodech provozuje chráněné dílny již pět let. V současné době v chráněných dílnách v jednotlivých závodech pracuje více než 200 zaměstnanců. Od otevření první dílny na začátku roku 2006 byla každý rok otevřena další nová dílna. Pět z nich (poslední otevřenou provozuje sdružení Fokus) se již nachází v závodě Mladá Boleslav a jedna v závodě Kvasiny.

„Sociální politika společnosti ŠKODA Auto překračuje rámec zákonných nároků. Našimi dílnami pomáháme lidem a tím plníme důležitou sociální úlohu. Kromě handicapovaných pečujeme také o pracovníky se sníženou pracovní schopností, jako například ženy v průběhu těhotenství nebo matky samoživitelky, které potřebují možnost flexibilně upravovat pracovní dobu či pracovat na zkrácený pracovní úvazek, " doplnil Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA Auto odpovědný za oblast personalistiky.

detail

Podobné články

Škoda pokračuje s ofenzívou na čínském trhu

Škoda pokračuje s ofenzívou na čínském trhu

Inovativní představení značky Škoda na šanghajském autosalonu 2011Zvláštní význam čínského trhu pro Růstovou strategii 2018Největší zahraniční trh automobilky ŠKODA díky 180.000 prodaných vozů v roce…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz