Zavřít

Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland obdržel čestný doktorát od Technické univerzity v Ta-lienu v Číně

03. 07. 2012

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav/Ta-lien, 3. července 2012 – Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, získal dnes při slavnostním ceremoniálu čestný doktorát od Technické univerzity v Ta-lienu. Čestný akademický titul předala Prof. Dr. Vahlandovi delegace členů akademické rady Technické univerzity v Ta-lienu, kterou vedl předseda akademické rady, Prof. Dr. Ou Ťin-Pching

. Jako prezident a výkonný ředitel Volkswagen Group China v letech 2005 až 2010 přispěl Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland značnou měrou ku prospěchu Ta-lienu – významného přístavního města čínské provincie Liao-ning – když zde Volkswagen založil společnosti Volkswagen FAW Engine Co. Ltd. a Volkswagen Automatic Transmission Co. Ltd. Tato společnost je první stoprocentně vlastněnou dceřinou společností, do které koncern Volkswagen v Číně investuje.

Výstavba továrny, kde se první část výrobní linky rozeběhla v roce 2010, přinesla s sebou na sever Číny a do města Ta-lien nejmodernější technologie. Zároveň jde o vzorový příklad společenské zodpovědnosti firmy: Prof. Dr. Vahland se zasloužil o spolupráci mezi Technickou univerzitou v Ta-lienu a společností Volkswagen China. „Tato spolupráce nám velice pomohla na cestě mezi přední mezinárodní univerzity," potvrdil Prof. Dr. Ping Chu, děkan Fakulty automobilního inženýrství Technické univerzity v Ta-lienu. „Udělením čestného doktorátu Prof. Dr. Vahlandovi chceme ocenit jeho mimořádný přínos vědě a technice."

„Čestný doktorát od Technické univerzity v Ta-lienu je pro mě a společnost, pro kterou pracuji, velkou ctí. Jsem na něj hrdý a velice vděčný. Přijít sem, do města Ta-lien, bylo pro Volkswagen velice dobrým rozhodnutím a spolupráce se zdejší technickou univerzitou byla logickým a oboustranně prospěšným krokem. Vzdělání je nejlepší investicí do budoucna a my potřebujeme vysoce vzdělané profesionály," prohlásil Vahland. „Společně s kolegy z vědeckovýzkumného oddělení v Ta-lienu budeme pokračovat ve vývoji mobility zítřka," dodal Vahland.

Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, prezident a výkonný ředitel Volkswagen Group China v letech 2005 až 2010, obdržel v lednu 2006 čestný doktorát od Vysoké školy ekonomické v Praze. V roce 2011 získal čestné občanství města Čcheng-tu, po tom, co se mu stejné pocty v roce 2006 dostalo od města Čchang-čchun. V listopadu 2007 ho univerzita Tchung-ťi v Šanghaji jmenovala hostujícím profesorem.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz