Zavřít

Nejdostupnější Octavia se chystá na střídání stráží

16. 04. 2012

Kategorie: OCTAVIA

  • Ještě než přijde zbrusu nový model, přichází ŠKODA s nabídkou vozů Octavia Tour za zajímavé ceny
  • Skladové vozy s bohatou výbavou, s klimatizací, tónovanými skly a koly z lehké slitiny
  • Od roku 1996 vyrobeno téměř 4 miliony vozů Octavia první a druhé generace, z toho 32 tisíc neslo jméno Octavia Tour

Mladá Boleslav, 16. dubna 2012 – Střídání stráží je vždy slavnostní okamžik. Právě taková událost čeká v nejbližší době oblíbené verze řady Octavia s přívlastkem Tour. Ještě než se na trhu objeví nová kompaktní limuzína, nabízí ŠKODA českým zákazníkům poslední příležitost ke koupi vozů s bohatou výbavou za historicky nejnižší ceny.

"Jméno Octavia Tour se během uplynulých osm let stalo pojmem," říká Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky ŠKODA. "Zejména druhá generace posunula Tour o úroveň výš. Měřeno nejen prostorem, ale také kvalitou a použitou technikou. Více než 5 500 českých řidičů si díky němu splnilo sen o vlastním voze Octavia. Ti, kteří doposud váhali, mají nyní poslední šanci. U obchodníků ŠKODA na ně čekají poslední vozy Octavia Tour s bohatou výbavou za férovou cenu."

Octavia Tour je nejdostupnějším modelem řady Octavia v novodobé historii značky. S motorem 1,4 MPI jej lze v akční nabídce Trumf pořídit za základní cenu 249 900 Kč. Akční ceník zahrnuje také praktickou verzi Combi a výkonnější motor 1,6 MPI. S paketem Trumf Plus za 15 000 Kč pak vůz dostává navíc klimatizaci, elektrické ovládání oken vpředu, palubní počítač, tónovaná skla, další 4 reproduktory navíc a 15" kola z lehké slitiny. Samozřejmostí je i v případě této Octavie objemný zavazadlový prostor, prostorný interiér, víceprvková zadní náprava nebo kvalitní materiály a výborné dílenské zpracování.

Zájemci o vozy Octavia Tour by si měli pospíšit, u prodejců ŠKODA je totiž k dispozici pouze omezená zásoba dobře vybavených skladových vozů za zvýhodněné ceny.

První Tour se v nabídce automobilky ŠKODA objevil v roce 2004. Přídomek Tour získala Octavia první generace v okamžiku, kdy byla zahájena souběžná výroba s druhou generací modelu Octavia. Díky modelu Tour měla mladoboleslavská automobilka v nabídce "velké auto za malé peníze". Štafetu převzala v listopadu 2010 nová Octavia Tour, vycházející z druhé generace modelu Octavia před faceliftem, avšak s identickým interiérem nabízí současná nová Octávia. Nabídla nejen prostornější a kvalitnější interiér, ale také celkově robustnější konstrukci a modernější prvky výbav. Původně jediný motor 1,6 MPI/75 kW na českém trhu záhy doplnila ekonomický agregát 1,4 MPI/59 kW, oboje dostupné pro liftback i combi.

ŠKODA Octavia má v moderní historii mladoboleslavské automobilky nezastupitelné místo. Postupně se stala celosvětovou jedničkou výrobního programu české značky. Úspěšná je také na domácím trhu. ŠKODA Octavia je nejprodávanějším modelem napříč všemi kategoriemi. V roce 2011 měl každý sedmý osobní automobil registrovaný v České republice na zádi nápis Octavia. ŠKODA Octavia je desátým nejprodávanějším automobilem v Evropě a 34. nejprodávanějším vozem celosvětově.

Mezi lety 1996 a 2010 se vyrobilo více než 1,4 milionu automobilů Octavia první generace. Dalších 2,5 milionu bylo od roku 2004 až doposud vyrobeno v generaci druhé. Z těchto téměř 4 milionů pak 32 tisíc neslo na zádi označení Tour. Výroba aktuálního provedení řady Octavia Tour skončí letos v červnu.

detail

Podobné články

Škoda Octavia Green E Line: Elektromobilita v podmínkách každodenního provozu

Škoda Octavia Green E Line: Elektromobilita v podmínkách každodenního provozu

Zátěžová zkouška deseti elektromobilů Octavie Green E Line běží na plné obrátky Praktické testy na mezinárodním letišti Praha/Ruzyně Sbírání poznatků z běžného silničního provozu Předání…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz