Zavřít

Esapekka Lappi je průběžně ve vedení polské rally

29. 09. 2012

Kategorie: Motorsport

Mikolajki, 29. září 2012 – Esapekka Lappi startující s týmem ŠKODA Motorsport na polské rally je v polovině soutěže v jejím vedení. Se svým spolujezdcem Jannem Fermem zažívají premiéru v továrním voze ŠKODA Fabia Super 2000.

Polská rally začala v pátek kvalifikační zkouškou na 2,5 kilometru dlouhém okruhu v Mikolajki, která určovala pořadí startu do sobotní sekce. Vyhrál ji Esapekka Lappi a mohl si tak určit právo svého startovního pořadí. V sobotních sedmi rychlostních zkouškách zajel Lappi hned šest nejrychlejších časů a vede před závěrečnou nedělní sekcí o 14 sekund před domácím jezdcem Kosciuszkem, třetí je další polský pilot Solowow (oba Ford Fiesta Super 2000).

Esapekka Lappi první den polské rally hodnotí: „Postupně se s vozem sžíváme a jede se nám velmi dobře. Výsledek po první etapě je skvělý, nicméně pořád chceme hlavně v pořádku dojet do cíle. S Jannem se těšíme na zítřejší den."

Polská rally v okolí Mazurských jezer má v neděli na programu závěrečných šest rychlostních zkoušek a 123 soutěžních kilometrů.

detail

Podobné články

Vozy Škoda nadále dominují Azorské Rally

Vozy Škoda nadále dominují Azorské Rally

Ve vedení úřadující šampion Hänninen pouhou sekundu před MikkelsenemKopecký se Starým čtvrtí se ztrátou pěti vteřin na třetího Magalhaese na PeugeotuV sobotu finálních 87 kilometrů…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz