Zavřít

ŠKODA chce na Sicílii bodovat

11. 06. 2012

Kategorie: Motorsport

Mladá Boleslav, 11. června 2012 – ŠKODA chce v pátém podniku šampionátu IRC 2012 na Sicílii potvrdit letošní dosavadní dobré výkony. Pro posádku továrního týmu ŠKODA Motorsport ve složení Jan Kopecký/Pavel Dresler se jedná o premiérový start na této soutěži. O body pro značku ŠKODA budou bojovat rovněž úřadující šampioni Andreas Mikkelsen/Ola Floene z týmu ŠKODA UK Motorsport, startující rovněž s tovární Fabií Super 2000.

V pořadí pátá rally letošního IRC na Sicílii – známá též pod názvem Targa Florio – vystřídala původně plánovanou soutěž v Maďarsku. V kalendáři IRC se tak sicilská rally objevila poprvé.

Jan Kopecký před sicilskou rally říká: „Jedná se o nový závod kalendáře IRC a je jasné, že italští ‚dravci' zde budou velmi rychlí. Tato rally bude náročným testem pro posádku i celý tým. Chceme přirozeně skončit co nejvíce vpředu, a tak si nemůžeme dovolit žádné chyby. Už teď se s Pavlem moc těšíme na naši sicilskou premiéru."

Rally Sicílie je též součástí italského šampionátu. Soutěž je charakteristická neobvyklým formátem rychlostních zkoušek – jede se pouze pět různých „erzet", které se opakují. Celkem čítá rally 11 zkoušek a 170 kilometrů.

detail

Podobné články

Red Bull Škoda tým má pro Rally Acropolis pódiové ambice

Red Bull Škoda tým má pro Rally Acropolis pódiové ambice

Hänninen touží po premiérovém vítězstvíČtvrtá soutěž šampionátu SWRC jednou z nejnáročnějších rally vůbecExtrémní podmínky náročné pro piloty a vůz18 rychlostních zkoušek a 349 ostrých kilometrů…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz