Zavřít

Emoce nad Seinou: Nové modely ŠKODA Fabia a Fabia Combi slaví světovou premiéru

02. 10. 2014

Kategorie: Události

Mladá Boleslav/Paříž, 2. října 2014 – Emocionální vystoupení automobilky ŠKODA v Paříži: Na letošním autosalonu ‚Mondial de l'Automobile' v Paříži dnes zažívá svou ostře sledovanou světovou premiéru nová generace modelů ŠKODA Fabia a ŠKODA Fabia Combi. Zcela nově vyvinutý malý vůz vyjíždí na automobilové přehlídkové molo v obou karosářských verzích a je přitom atraktivnější, modernější a inovativnější než kdykoli předtím. O tom, že nová ŠKODA Fabia a nová ŠKODA Fabia Combi patří mezi hvězdy autosalonu ve francouzské metropoli, nemůže být pochyb.

„Nová ŠKODA Fabia je pro značku ŠKODA dalším milníkem a dokazuje emocionální a technologickou sílu značky," říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Ať už se jedná o hatchback nebo kombi: Nová Fabia nabízí jednoduše více auta. Automobil pro srdce i rozum, ideální pro dnešní moderní městskou mobilitu. Jsme přesvědčeni o tom, že nám nová Fabia získá nové skupiny zákazníků. Dosud se pro naši Fabii rozhodly více než tři miliony zákazníků. Fabia Combi se hned po uvedení na trh stala nejprodávanějším vozem ve svém segmentu," dodává Prof. Dr. Vahland. „V tomto úspěchu chceme s nejnovější generací modelu Fabia pokračovat."

Třetí generace byla kompletně nově vyvinutá. Výrazem toho je na první pohled patrný, podstatně ostřejší design. ŠKODA ušila novému modelu Fabia přímo na tělo velice výrazný kabát, který mimo jiné využívá i designové prvky studie VisionC.

„Se svými sportovními proporcemi vystupuje ŠKODA Fabia jako moderní, atraktivní a svěží vůz. Převzali jsme přitom i některé geny z našich soutěžních vozů a vytvořili tak nejemocionálnější Fabii všech dob," říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje. Součástí nového designového konceptu je navíc také mladý, svěží interiér vozu a bohatá paleta barev a výbav.

„U nejnovější generace modelu Fabia jsme nejprve nastavili proporce. Nová ŠKODA Fabia je nižší a širší než dosud a díky tomu na silnici skutečně sedí. K tomu pak přibyly ostré hrany, jasné linie a krystalické prvky. Dosáhli jsme tak vyššího kontrastu a výrazné hry světla a stínů. To vše vozu dodává svébytný a sebevědomý charakter," říká šéfdesigner značky ŠKODA Jozef Kabaň.

Veškeré nároky kladené na dnešní automobil splňuje také technika nové generace modelu ŠKODA Fabia. Poprvé je ve voze značky ŠKODA možno propojit smartphone s infotainmentem vozu – díky funkcím MirrorLink™ a SmartGate. S novými motory a nižší hmotností klesla i spotřeba a emise nového modelu Fabia až o 17 procent. Z vozů vyšších tříd získala Fabia inovativní asistenční systémy, zvyšující bezpečnost a komfort. Nové modely ŠKODA Fabia a ŠKODA Fabia Combi jsou skutečnými šampiony v disciplíně užitná hodnota, a to díky jejich všestrannosti a největšímu zavazadlovému prostoru ve své třídě.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz