Zavřít

Volkswagen Group Rus a GAZ Group dohodly roční výrobu 110.000 vozů značek Škoda a Volkswagen v závodě GAZ v Nižním Novgorodu

14. 06. 2011

Kategorie: Společnost

Modely ŠKODA Yeti a ŠKODA Octavia pro ruský trh
Zahájení výroby modelu Yeti plánováno na konec roku 2012
Rusko je ústředním pilířem Růstové strategie ŠKODA
Rekordní měsíc květen se 6.100 prodanými vozy

Mladá Boleslav / Nižní Novgorod, 14. června 2011 – Volkswagen Group Rus a ruská automobilka GAZ Group dnes uzavřely smlouvu o roční výrobě 110.000 vozů značek ŠKODA a Volkswagen. Jako první model má od konce roku 2012 v závodě v Nižním Novgorodu z výrobní linky sjíždět ŠKODA Yeti. Následně se v tomto závodě bude vyrábět také ŠKODA Octavia a nový Volkswagen Jetta. Rusko-německá dohoda platí předběžně do roku 2019.

Předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland zdůraznil strategický význam této spolupráce pro značku ŠKODA: „Ruský trh patří mezi naše významné odbytiště. A jeho význam nadále poroste. Partnerství se společností GAZ je předpokladem k tomu, aby ŠKODA mohla v této zemi úspěšně pokračovat v růstovém kurzu. ŠKODA se tím ještě více přiblíží ruským zákazníkům."

Vedle Číny a Indie je ruský trh nejdůležitějším pilířem Růstové strategie ŠKODA. V současné době jde značka v této zemi od jednoho prodejního rekordu k druhému. Se 6.100 prodanými vozy dosáhla ŠKODA v květnu v Rusku nejlepšího měsíčního prodejního výsledku v historii a třetí nejlepšího prodejního výsledku za sebou. Celkem ŠKODA za prvních pět měsíců prodala v Rusku více než 25.500 vozů (plus 63,4 procenta).

Výroba modelů značek ŠKODA a Volkswagen bude probíhat na montážní lince osobních vozů společnosti GAZ, kterou bude exkluzivně využívat Volkswagen Group Rus. V závodě bude navíc vybudována nová svařovna. Dodržování veškerých kvalitativních standardů koncernu Volkswagen zajistí odpovídající procesy a školení.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz