Zavřít

Tým ŠKODA MRF je v poločase Rally Nová Kaledonie ve vedení

15. 06. 2013

Kategorie: Motorsport

Noumea, Nová Kaledonie, 15. června 2013 – Po double na úvod letošního Asijsko-pacifického mistrovství (APRC) nově vytvořený tým ŠKODA MRF kraloval i prvnímu dni soutěže na exotické Nové Kaledonii. Po osmi rychlostních zkouškách vede s velkým náskokem indický obhájce titulu Gaurav Gill se svým spolujezdcem Glennem MacNeallem (Nový Zéland) ve voze ŠKODA Fabia Super 2000. Jejich týmoví kolegové Esapekka Lappi/Janne Ferm (Finsko), kteří vyhráli první rally na Novém Zélandu, museli po nehodě závod vzdát.
Gill je po prvním dni velice spokojen: „Auto jelo perfektně. Rally je velmi náročná, ale zároveň nás velice baví". Indický pilot ve všech osmi rychlostních zkouškách neustále zvyšoval svůj náskok, který na konci prvního ze dvou dní soutěže představoval už více než pět minut před nejrychlejším z konkurentů. Původně plánovaná devátá rychlostní zkouška byla kvůli náhlému prudkému dešti zrušena. Celková délka rychlostních zkoušek se tak snížil na 225,74 kilometrů.

Na neděli je na programu dalších osm rychlostních zkoušek zhruba 35 kilometrů od hlavního města Noumea. Podle předpovědi počasí můžeme očekávat další srážky, musíme proto počítat s mimořádně těžkými podmínkami. Už v sobotu odstoupila více než polovina všech účastníků APRC. Gill dokonce už před začátkem deště hlásil, že trať je „mimořádně kluzká". Protože se týmové soutěže APRC započítává vždy pouze nejlepší vůz týmu, může ŠKODA stále ještě získat plný počet bodů.

Pro českou automobilku ŠKODA je účast v sérii APRC důležitým krokem v rámci Růstové ofenzívy na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chce ŠKODA zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně a posílit hlavně růstových trzích v Asii. „Série APRC je jednou z nejdůležitější motoristickou sportovní událostí v regionu a skýtá nám skvělé možnosti představit značku ŠKODA širokému publiku", říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast technického vývoje.

detail

Podobné články

Rally Portugalsko: ŠKODA na prvních dvou pozicích

Rally Portugalsko: ŠKODA na prvních dvou pozicích

Vilamoura/Mladá Boleslav, 13. dubna 2013 – ŠKODA v druhém dni portugalské rally upevnila své vedení. Finská tovární posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm vyhrála stejně jako v…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz