Zavřít

Skvělý začátek Red Bull Škoda týmu ve Španělsku

21. 10. 2011

Kategorie: Motorsport

Hänninen/Markkula na druhé pozici na cestě za světovým titulem
Největší soupeř v boji o titul Tänak havaroval v úvodní zkoušce
Gassner/Gottschalk na šestém místě
Španělská rally je poslední a nejdelší soutěží v šampionátu

Salou, 21. října 2011 – Napínavý souboj o celkový titul SWRC slibovala španělská rally, poslední a rozhodující soutěž šampionátu. Dva největší favority na celkový titul Hänninena s Tänakem dělily před startem soutěže kolem španělského města Salou pouhé tři body. Boj o celkový triumf nabral nečekaný směr hned po úvodní rychlostní zkoušce první etapy. Tänak havaroval, poškodil vůz a po prvním dni figuruje až na osmé pozici. Hänninen se vyvaroval chyb a je s vteřinovou ztrátou druhý za vedoucím Al- Attiyahem. Hänninen s Markkulou tak mají po prvním dni nakročeno k vysněnému cíli – titulu mistrů světa. Hermann Gassner hledal se svým novým spolujezdcem Timo Gottschalkem po celý den správný rytmus a drží šestou příčku.

Španělská rally je nejdelší soutěží celého šampionátu (celkem 406 km) a jako jediná v kalendáři se jede jako kombinace šotoliny a asfaltu. Jízda na obou površích současně čekala na piloty hned úvodní den – dvě rychlostní zkoušky se jely jako čistě šotolinové, v dalších se střídala šotolina s asfaltem. Zároveň byly rozdíly mezi dopolední a odpolední sekcí jako mezi dnem a nocí – dopoledne se na suchých cestách mocně prášilo a všem jezdcům zhoršoval podmínky hustý prach, odpoledne se z nebe spustil vytrvalý déšť a trať proměnil v bláto a navíc se jelo již za tmy, což bylo na šotolinových úsecích velmi riskantní.

Juho Hänninen: „Situace se pro nás změnila hned v úvodní zkoušce, ale víme, o co jde. Snažíme se jet hlavou a udržet koncentraci. Do cíle vede ještě dlouhá cesta."

Hermann Gassner: „Snažíme se najít vhodný rytmus. Dneska panovaly na trati těžké podmínkyráno spousta prachu, odpoledne mokro, na závěr jízda na šotolině za tmy. Věříme, že v další fázi na asfaltu zrychlíme."

Soutěž pokračuje v sobotu druhou etapou s šesti rychlostními zkouškami o délce 143 kilometrů. Den začne nejdelší zkouškou celé soutěže (46km), která se jede dvakrát. Soutěž bude pokračovat až do svého závěru již pouze na asfaltovém povrchu.

detail

Podobné články

Napínavé španělské finále pro Red Bull Škoda

Napínavé španělské finále pro Red Bull Škoda

Hänninen/Markkula nastupují do posledního závodu sezóny SWRC s těsným náskokem na vedoucí poziciRozhodnutí o titulu SWRC za rok 2011 padne ve ŠpanělskuGassner jun. poprvé se…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz