Zavřít

Škoda vytvořila tým s Redbullem pro šampionát S-WRC šampion IRC Juho Hänninen top jezdec týmu Red Bull Škoda šampionátu S-WRC 2011

21. 12. 2010

Kategorie: Motorsport

Další pokrok v projektu Fabia Super 2000
Špičkové partnerství s Red Bullem.

V Mladé Boleslavi dne 21. prosince 2010 - Po letošním vítězství v seriálu IRC udělala Škoda ve světě rally další rozhodující krok kupředu. Díky partnerství se špičkovým partnerem společností RedBull a spojením s privátním týmem BRR vzniká nový tým Red Bull Škoda. Posádky nové formace budou tvořit finští vítězové IRC Juho Hänninen s Mikko Markkulou, kterého doplní nadějný německý Hermann Gassner jr. se spolujezdkyní Katharinou Wüstenhagen. Oba se představí v roce 2011 v šampionátu S-WRC.

Tým Red Bull Škoda vznikl spojením továrního týmu Škoda Motorsport, privátního týmu Baumschlager Rally Racing (BRR) a silného partnera Red Bull. Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport: „Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000 společně s firmou Red Bull a týmem BRR. Red Bull představuje jednoho z nejsilnějších možných parterů v současném světě sportu. Zázemí týmu BRR pod taktovkou devítinásobného mistra Rakouska v rally a našeho vůbec prvního zákazníka vozu Fabia Super 2000 Raimunda Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu na té nejvyšší úrovni".

Raimund Baumschlager má se světem rally dlouholeté zkušenosti. V Rakousku patří mezi ikony tohoto sportu. Pod jeho vedením se Red Bull Rally tým s Fabií Super 2000 úspěšně účastnil v posledních dvou letech světových soutěží.

K nejzářivějším momentům patřilo několik vítězství Patrika Sandella v sezoně 2010/2011, který startoval rovněž s podporou švédského importéra vozů Škoda. I nová posila týmu Juho Hänninen má s týmem Baumschlagera výtečné zkušenosti – v loňském roce slavil s jeho Fabií Super 2000 v kategorii S-WRC jednoznačné vítězství na domácí rally ve Finsku.

Raimund Baumschlager je přesvědčen o skvělé budoucnosti týmu společně s Hänninenem: „Předně bych chtěl poděkovat za podporu týmu Škoda Motorsport a rovněž našemu partnerovi Red Bullu, s oběma mám dlouholeté jen ty nejlepší zkušenosti, oba představují vrchol ve svém oboru. Juho patří poslední roky k absolutní jezdecké špičce, pamatuji ho ještě z dob PWRC, kdy byl naším nejtěžším soupeřem v boji o mistrovský titul.

Zároveň s ním mám výborné zkušenosti jako s testovacím pilotem a člověkem. Jsem přesvědčen, že s ním můžeme myslet na nejvyšší příčky. Hermann Gassner má vedle Juha výbornou možnost růstu a učení se a to jak při testování tak v závodech. Máme v plánu zúčastnit se zhruba sedmi soutěží šampionátu."

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz