Zavřít

Wiegand drží v polovině německé rally pódium

23. 08. 2013

Kategorie: Motorsport

Trier, 23. srpna 2013 – Sepp Wiegand a Frank Christian drží v polovině německé rally pódiové šance pro značku ŠKODA. Po osmi z celkových 16 rychlostních zkoušek drží nejlepší německé duo třetí příčku kategorie WRC-2. V sobotu je na programu devátého podniku šampionátu dvojí průjezd nejnáročnější zkoušky soutěže Panzerplatte Baumholder.

Dostáváme se více a více do našeho rytmu. Druhá část dne byla od nás lepší, mám dobrý pocit", říká Wiegand po divoké jízdě vinicemi kolem řeky Mosel. Do druhé poloviny soutěže hledí německý talent s nadějí a pódiovými šancemi: „Udělám to nejlepší".

Při prvním dopoledním průjezdu tří zkoušek Mittelmosel, Moselland a Grafschaft jeli Wiegand s Christianem kvůli problémům s interkomem ve ztížených podmínkách. Odpoledne se tyto zkoušky se střídajícími se pomalými a rychlými pasážemi jely oblastmi vinic ještě jednou. A posádka vozu Fabia Super 2000 v nich neudělala žádnou rozhodující chybu.

O nadšení tisíců fanoušků na trati se stará také sedminásobný německý rallyový mistr Matthias Kahle za volantem legendárního vozu ŠKODA 130 RS. V historickém voze se zadním pohonem z roku 1975 ukazuje Kahle své umění při jízdě smykem a skocích. Kultovní auto, které v roce 1977 vyhrálo na Rally Monte Carlo svou třídu, bude k vidění v akci také v sobotu. Vrcholem bude bezpochyby start na zkoušce Panzerplatte Baumholder.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz