Zavřít

ŠKODA vyhrála cenu ‚Rhodos‘ za image

19. 09. 2013

Kategorie: Události

Mladá Boleslav, 19. září 2013 – ŠKODA AUTO je podnik s nejlepším image v kategorii ‚Non-food výrobců '. 300 špičkových českých i zahraničních manažerů zvolilo českou automobilku laureátem letošní ceny ‚Rhodos' za image v této kategorii.

Ankety se každoročně účastní zhruba 300 českých a zahraničních vrcholových manažerů z vybraných firem činných v České republice. Tyto osoby spontánně vyjmenují pět firem z různých odvětví a zhodnotí, který podnik má ve svém oboru nejlepší image. ŠKODA AUTO zvítězila v letošním roce v kategorii ‚Výrobci a dodavatelé nepotravinářských produktů'. Anketu organizuje agentura ppm factum research. ŠKODA získala cenu za image ‚Rhodos' již počtvrté, po letech 2009, 2008 a 2005, kdy zvítězila v tehdejší kategorii ‚Výrobci automobilů'.

Vyhlášení vítězů cenyRhodos' proběhlo ve středu 17. září na galavečeru v rezidenci primátora hlavního města Prahy. Za společnost ŠKODA AUTO ocenění převzal Michal Kadera, vedoucí oddělení vnějších vztahů.
Tento měsíc byla ŠKODA za obrat roku 2012 ve výši přes 10,4 miliard Euro oceněna také v hodnocení firem ‚Deloitte CEE TOP 500' jako třetí největší podnik v regionu CEE (Střední a východní Evropě), a to již potřetí za sebou. Žebříček vychází z konsolidovaných výnosů jednotlivých společností ve finančním roce 2012. Z 84 českých společností, které se v roce 2013 objevily v soutěži ‚Deloitte CE TOP 500', je ŠKODA tradičně největším výrobcem.

Automobilka je jedním z nejdůležitějších investorů v České republice. V roce 2012 vzrostly investice společnosti o 46 procent na rekordní hodnotu 832 milionů eur. Lví podíl proudil přímo do domovských závodů společnosti ŠKODA v České republice, jako např. do rozšíření Technologického a vývojového centra Česana.
Automobilka investuje také do výroby, pro zajištění vlastní budoucnosti. V rámci právě probíhající modelové ofenzívy byl modernizován a rozšířen hlavní výrobní závod v Mladé Boleslavi, kde vznikají nové modely ŠKODA Rapid a Octavia. Také kapacita pro výrobu modelu Yeti v závodě Kvasiny byla zvýšena na dvojnásobek, v současné době se tu instalují nové linky na svařování karoserií. A závod ŠKODA Vrchlabí byl přebudován v jeden z nejmodernějších závodů na výrobu komponentů v celém koncernu – od října 2012 se zde vyrábí moderní a efektivní dvouspojkové převodovky pro celý koncern Volkswagen.

ŠKODA AUTO zaměstnává v České republice zhruba 25.000 osob, z toho více než 2.000 v oblasti technického vývoje. V posledních dvou letech automobilka vytvořila zhruba 2.000 nových pracovních míst. Jen v roce 2012 odvedla za své zaměstnance 433 milionů korun na dávkách sociálního pojištění. Mimořádný přínos společnosti ŠKODA pro rozvoj české ekonomiky ocenilo i ministerstvo průmyslu a obchodu: společně s agenturou Czech Invest a Svazem pro zahraniční investice koncem roku 2012 ocenilo společnosti ŠKODA jako ‚Investora dvacetiletí'. Za těchto 20 let investovala ŠKODA téměř 250 miliard korun – do nových modelů, do výzkumu a vývoje i do výstavby nových kapacit ve výrobních závodech v České republice.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz