Zavřít

ŠKODA roste se ziskem – v prvních devíti měsících roku 2014 rostly prodeje, tržby i provozní výsledek

30. 10. 2014

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav, 30. října 2014 – Česká automobilka ŠKODA AUTO zůstává úspěšná a její růst je i nadále ziskový. V prvních devíti měsících roku 2014 vzrostl počet dodávek zákazníkům o 13 procent na 774 100 celosvětově prodaných vozů. Ve stejném období vzrostly tržby o 19,3 procenta na 8,8 miliard euro. Provozní výsledek vzrostl na 651 milionů euro, to v porovnání se stejným obdobím minulého roku představuje nárůst o 75,5 procenta.

„ŠKODA v dosavadním průběhu roku úspěšně pokračovala v růstovém kurzu," říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Dvouciferné tempo růstu dodávek zákazníkům a značný nárůst tržeb a zisku dokazují, že naše mladá a atraktivní modelová paleta je na mezinárodním trhu úspěšná. V následujících letech chceme ještě přidat a pro značku nadchnout i nové skupiny zákazníků. Nová ŠKODA Fabia odpálí v listopadu další stupeň naší modelové ofenzívy," říká Prof. Dr. Vahland.

Za prvních devět měsíců letošního roku ŠKODA AUTO dosáhla tržeb ve výši 8,8 miliard euro. To je o 19,3 procenta více než v uplynulém roce. Ve stejném období vzrostl provozní výsledek o 75,5 procenta na 651 milionů eur (leden až září 2013: 371 milionů euro). Vedle zvýšení počtu dodávek přispěly ke zlepšení výsledku snížení výrobních nákladů a kombinace dalších efektů. Prvních devět měsíců roku 2013 bylo rovněž ovlivněno náběhem výroby nové generace modelu ŠKODA Octavia.

Obratová rendita činila koncem září 7,4 procenta a podstatně tak překročila hodnotu 5 procent za srovnatelné období minulého roku. Čistá likvidita vzrostla o 40,6 procenta na 2,278 miliard euro. Investice dosáhly hodnoty 362 milionů euro (leden až září 2013: 458 milionů euro).

„ŠKODA roste se ziskem," říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast financí Winfried Krause. „Nárůst provozního výsledku a čisté likvidity jsou důkazem naší finanční stability a síly. S ohledem na vysoké požadavky trhů má nákladová disciplína i nadále vysokou prioritu," dodává Krause.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz