Zavřít

Škoda představuje na brněnském autosalonu model Superb Combi s designovým paketem Laurin & Klement

03. 06. 2011

Kategorie: Události

  • Světová premiéra na brněnském autosalonu
  • Designová studie VisionD prozrazuje budoucí designový jazyk značky ŠKODA
  • Speciální model Fabia Monte Carlo podtrhuje ambice v motoristickém sportu

Brno, 3. červen 2011 – Automobilka ŠKODA vystavuje na letošním brněnském autosalonu model Superb Combi s designovým paktem Laurin & Klement. Vůz byl dnes představen v rámci oficiální tiskové konference. Na první pohled zaujme nadstandardní výbavou a ušlechtilými designovými prvky. K vidění je rovněž designová studie VisionD, kterou ŠKODA nastiňuje budoucí podobu svých vozů. Sportovní charakter značky podtrhuje speciální model Fabia Monte Carlo, jenž navazuje na úspěchy v motoristickém sportu a připomíná stodesetiletou tradici domácího výrobce automobilů v této oblasti.

S designovým paketem Laurin & Klement dostává Superb velmi individuální nádech. Designový paket je určen pro pětidveřový liftback se stupňovitou zádí, tak i pro variantu Combi. Svůj výsadní charakter prezentuje chromovanou mřížkou chladiče na přídi a plaketou Laurin & Klement na zádi vozu. Exkluzivně pro tento designový paket byla vybrána 18" kola Sirius z lehké slitiny.

Při nastupování do vozu přivítá Škoda Superb Combi s designovým paketem Laurin & Klement cestující prahovými lištami z ušlechtilé oceli nesoucí název paketu. Interiér Executive, který bude nabízen výhradně v rámci designového paketu Laurin & Klement, je spolu s dalšími doplňky sladěn s novým odstínem metalické barvy karoserie hnědá Magnetic. Charakteristickým detailem tohoto designového paketu je logo Laurin & Klement vyražené do čalounění opěradel. Dle výběru zákazníka může být interiér doplněn o dekorativní lišty v provedení Piano, nebo imitace dřeva.

Motorizace vybrané pro Škoda Superb Laurin & Klement splňují ty nejvyšší nároky na dynamiku jízdy a výkon motoru. Z benzinových agregátů bude k dispozici přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI/147 kW se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG a šestiválec 3,6 FSI V6/191 kW, který je rovněž vybaven šestistupňovou automatickou převodovkou DSG a pohonem všech čtyř kol. Příznivci dieselových motorů si přijdou na své díky čtyřválcovému agregátu 2,0 TDI CR DPF/125 kW, jenž je k dispozici v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG.

Designová studie VisionD, představená na brněnském autosalonu vůbec poprvé v České republice, prozrazuje budoucí podobu vozů značky ŠKODA. Studie vozu nadchne precizními tvary, které byly stvořeny s maximální pečlivostí a pozorností k detailu. Nové logo, které je na studii vozu k vidění, bude již od roku 2012 zdobit nové modely značky ŠKODA. Má jasnější strukturu a působí hodnotněji. V přední partii vozu působí svébytný design výraznějším dojmem, zejména díky markantnímu logu, nově uspořádané mřížce chladiče a čtveřici světlometů seskupených do tvaru připomínajícího čtyřlístek. Zadní partie designové studie vděčí za svoji nezaměnitelnost hlavně novému logu a zadním světlometům. Ty vystihují tvar písmene C, nezaměnitelný charakteristický znak všech vozů značky ŠKODA nejen v noci.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz