Zavřít

Škoda buduje ‚Lean Centrum‘

15. 12. 2011

Kategorie: Společnost

Nové tréninkové centrum podpoří růstové plány společnosti ŠKODA
Další optimalizace výrobních a administrativních procesů
Automobilka investuje 5,3 milionů eur

Mladá Boleslav, 15. prosince 2011 – ŠKODA slavnostně zahájila stavbu nového ‚Lean Centra'. V Mladé Boleslavi tak vznikne jedinečné tréninkové centrum pro zaměstnance podniku i pro dodavatele z celého světa. Těžištěm budoucího tréninku v ‚Lean Centru' bude optimalizace, resp. další zeštíhlení postupů ve výrobě a administrativě značky ŠKODA.

Zaměstnanci společnosti ŠKODA a dodavatelé české automobilky se tu budou seznamovat např. se základními principy a metodami štíhlé podnikové struktury, pravidly úspěšné týmové práce nebo s dokonalým řízením montážní linky. Cílem školení je ještě efektivnější využití zdrojů a optimální uspořádání pracovních postupů. Produktivita podniku tak bude dále zvýšena.

ŠKODA do roku 2018 hodlá zdvojnásobit svůj odbyt na zhruba 1,5 milionu vozů ročně. Rozhodující pro to je know-how našich zaměstnanců," zdůvodňuje rozhodnutí o výstavbě centra člen představenstva za oblast personalistiky Bohdan Wojnar. Automobilka do projektu investuje 5,3 milionu eur.

„Při naší růstové strategii musíme zajistit, aby struktury a procesy ve výrobě a v administrativě zůstaly i nadále jednoduché a štíhlé," vysvětluje Wojnar dále. K tomu rozhodující měrou přispěje nové ‚Lean Centrum'. „Bude to jádro našeho interního projektu ‚Štíhlý podnik'. Možnosti optimalizace, které budou v budoucnu v ‚Lean Centru' vypracovány, budeme realizovat jak ve výrobě, tak v administrativě," dodává člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast personalistiky.

Nové ‚Lean Centrum' společnosti ŠKODA bude jediným tréninkovým centrem tohoto druhu v České republice. Učebny, mimo jiné určené pro oblasti montáže, svařovny, ‚štíhlé' administrativy a úspory energie, jsou umístěny ve čtyřech patrech na celkové ploše 5.700 m2. Teoretický a praktický trénink provádí certifikovaní školitelé koncernu Volkswagen.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz