Zavřít

ŠKODA AUTO Vysoká škola bude i nadále růst

03. 10. 2013

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav, 3. října 2013 – Studium bakalářských a magisterských oborů na ŠKODA AUTO Vysoké škole tento týden zahájilo 370 nových studentů. ŠKODA AUTO Vysoká škola chce i nadále rozšiřovat nabídku studia. V letošním akademickém roce bude usilovat o akreditaci dalšího bakalářského studijního oboru se zaměřením na logistiku. 1. září se firemní vysoká škola stala obecně prospěšnou společností. Nová právní forma vytvoří lepší předpoklady pro externí spolupráci a opravňuje vysokou školu k tomu, aby se v budoucnu ucházela o veřejné prostředky na vědecko-výzkumnou činnost.

„ŠKODA AUTO Vysoká škola má svoji pevně danou strategii a v následujících letech bude i nadále růst a stále více se internacionalizovat. Nová právní forma je pro ŠKODA AUTO Vysokou školu důležitým krokem k dosažení vytyčených cílů," říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za HR management. „Uvolňujeme cestu pro další růst. Vysoká škola, jako obecně prospěšná společnost, teď může žádat o prostředky na vědecko-výzkumnou činnost a snadněji spolupracovat s externími partnery v tuzemsku i zahraničí. To vytvoří nové možnosti k zatraktivnění a rozšíření nabídky vysoké školy," dodává Wojnar.

ŠKODA AUTO Vysoká škola byla v době svého založení v roce 2000 první firemní vysokou školou v České republice. Velmi intenzivně vždy kladla důraz na propojení teorie a praxe. Dnes patří mezi nejuznávanější instituce svého druhu v Evropě. Na podnikové univerzitě si automobilka vychovává specialisty především pro oblast marketingu, finančního řízení, provozu a práva. Bakalářské studium trvá 3,5 roku a navazující magisterské pak 2 roky. Výuka probíhá jak v českém, tak anglickém jazyce.

V současné době se tu vzdělává více než 1.200 studentek a studentů. V letošním roce studium úspěšně dokončilo 138 absolventů. Složení studentů se čím dál více internacionalizuje a je mezi nimi mnoho studentů z Ruska, Číny či Indie.

Rostoucí internacionalizace značky ŠKODA se projevuje i v nabídce vzdělání, poskytovaného vysokou školou. Každoročně využívá přibližně 60 studentů a studentek možnost studovat po dobu jednoho nebo dvou semestrů na partnerských vysokých školách v zahraniční, a to zejména v Německu nebo Rakousku. Studenti bakalářského a magisterského stupně studia ŠKODA AUTO Vysoké školy přitom mají i možnost, ve spolupráci s odbornou vysokou školou v rakouském Steyru, ukončit studium dvojitým diplomem (tzv. „double degree"). ŠKODA AUTO Vysoká škola navíc ve spolupráci se zahraničními partnery pořádá letní školy a jazykové kurzy. Letošní letní školy, která se konala v září v Mladé Boleslavi, se zúčastnilo téměř 50 studentů z 8 zemí.

ŠKODA AUTO Vysoká škola klade důraz na propojení teorie a praxe, proto je nedílnou součástí bakalářského studijního programu jednosemestrální odborná praxe, kterou studenti mohou absolvovat jak ve společnosti ŠKODA AUTO a v rámci koncernu Volkswagen, tak i u jejích dodavatelských firem. Automobilka nabízí i možnost delších praktikantských stáží, kterých využívá více než 250 studentů ŠKODA AUTO Vysoké školy o.p.s.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz