Zavřít

Rusko je novým hokejovým mistrem světa – Jevgenij Malkin nejlepším hráčem MS IIHF

21. 05. 2012

Kategorie: Události

  • Rusko poráží Slovensko 6:2 ve finále MS
  • Šéf společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland předává trofej nejlepšího hráče turnaje ruskému útočníkovi Jevgeniji Malkinovi
  • ŠKODA oceněna IIHF a Infrontem za 20 let hlavního sponzorství MS
  • Automobilka hodnotí sponzorské angažmá při MS v ledním hokeji IIHF jako úspěch

IIHF 2012 Mladá Boleslav/Helsinky, 21. května 2012 – Rusko je novým hokejovým mistrem světa. Ve finále Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2012 se „sborná" prosadila proti překvapivému finalistovi Slovensku 6:2. Titul nejlepšího hráče MS získal hráč mistrovského ruského týmu Jevgenij Malkin. Trofej převzal v rámci závěrečného ceremoniálu z rukou Prof. Dr. Winfrieda Vahlanda, šéfa hlavního sponzora MS, společnosti ŠKODA. Český výrobce automobilů vyjádřil po ukončení 76. Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF ve Finsku a Švédsku se svým sponzoringem velkou spokojenost.

13.242 diváků ve vyprodané Hartwall Aréně v Helsinkách shlédlo finále, ve kterém se ruský národní hokejový tým po počátečním nepříznivém stavu 0:1 dostal do tempa a přesvědčivě se proti překvapivému finalistovi ze Slovenska prosadil 6:2. Předtím si Česko vítězstvím nad Finskem v boji o 3. místo zajistilo bronzové medaile. Jako ‚Nejlepší hráč turnaje' byl vyhodnocen Rus Jevgenij Malkin. Trofej mu v rámci závěrečného ceremoniálu na ledě předal předseda představenstva hlavního sponzora MS, automobilky ŠKODA, Prof. Dr. Winfried Vahland.

V průběhu finálového víkendu převzal předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. Winfried Vahland ocenění ke 20. jubileu hlavního sponzorství od předsedy mezinárodní hokejové federace IIHF Reného Fasela a od prezidenta a výkonného ředitele společnosti Infront, marketingového partnera IIHF, Philippa Blattera. Angažmá českého výrobce automobilů při MS IIHF platí za nejdelší hlavní sponzorství v dějinách sportovních mistrovství světa a bylo jako světový rekord dokonce uznáno od GUINNESS World Records.

Po finálovém utkání MS vyslovil Vahland pozitivní hodnocení přínosu MS pro automobilku ŠKODA: „Inovativní koncept uspořádání MS paralelně ve dvou zemích byl naprostým úspěchem. Jsme rádi, že jsme naší podporou mohli přispět k tomu, že hokejoví fanoušci na stadionech, u televizorů a na internetu zažili úžasný sport s mnoha superhvězdami ledního hokeje. Dynamika tohoto sportu se k firmě ŠKODA perfektně hodí a celosvětová pozornost, které jsme pro naši značku během MS prostřednictvím televize a digitálních médií dosáhli, nás v dalším růstu na mezinárodních trzích posune výrazně kupředu. Průběh těchto dvou týdnů ve Finsku a Švédsku znovu ukázal, jaké nadšení hokejový sport svým fanouškům přináší."

Přes 650 milionů televizních diváků a 451.054 návštěvníků na stadionech sledovalo utkání MS IIHF ve Finsku a ve Švédsku. Živé přenosy, záznamy na vyžádání, sestřihy utkání a rámcové zpravodajství, poskytované na automobilkou ŠKODA prezentovaném oficiálním kanálu YouTube, zaznamenaly asi 2 miliony shlédnutí. Aplikaci pro chytré telefony ‚2012 IIHF WM App powered by ŠKODA' pro iPhone, iPad, Android, Windows Phone a Blackberry si zdarma stáhlo více než 150.000 uživatelů na celém světě.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz