Zavřít

Posádka týmu Škoda Motorsport Kopecký - Starý dominovala Agrotec Rally Hustopeče

11. 06. 2011

Kategorie: Motorsport

Druhá účast tovární posádky v českém mistrovství (ČM) = druhé vítězství
Kopecký po dvou prvenstvích již druhý v celkovém hodnocení
Úspěch privátní Fabie – druhé místo obsadil Roman Kresta a celkově vede

V Hustopečích 11. června – Podruhé v letošní náročné sezoně se posádka továrního týmu Škoda Motorsport představila na domácích tratích Mezinárodního Mistrovství České republiky a podruhé suverénním vítězstvím dominovala. Kopecký se dostal do vedení po třetí rychlostní zkoušce a do konce soutěže pak již postupně svůj náskok navyšoval. Přestože se tovární posádka účastnila pouze dvou z již odjetých tří soutěží, figuruje celkově na druhém místě hodnocení.

V první rychlostní zkoušce celé soutěže se Kopecký se Starým poprvé a naposledy neumístili mezi prvními třemi. Od té chvíle ale nenechali nikoho na pochybách, kdo je hlavním adeptem na vítězství. Všechny čtyři páteční erzety (52 km) byly nesmiřitelným bojem o desetinky a den končil Kopecký pouhou 1.6 sekundy před druhým Pechem a 5.8 vteřiny před Krestou na další Fabii Super 2000.

Sobotní den nabídnul porci osmi erzet o celkové délce 121 km. Soutěž se jela v okolí jihomoravských vinic a byla charakteristická rychlými pasážemi a ostrým soutěžním tempem, rychlostní průměry přesahovaly 110 km / h. Stejně jako v pátek i v sobotu zde panovalo krásné letní počasí s nulovým rizikem deště. Po celý den Kopecký stabilně zvyšoval náskok a díky sobotním pěti dílčím vítězstvím v rychlostních zkouškách (celkově v sedmi) na konci soutěže slavil letošní druhé domácí vítězství. Úspěch Fabií podtrhnul druhý Roman Kresta s odstupem 37.4 sekundy, třetí skončil Václav Pech na Mistubishi. Kresta si upevnil vedení v šampionátu, Kopecký se posunul na místo druhé.

Pavel Hortek, manažer týmu Škoda Motorsport, soutěž hodnotí: „Skutečnost, že jsme byli jedním z horkých favoritů celé soutěže, bývá vždy ošidná a zavazující. Tím více nás těší, že jsme se i na druhém podniku domácího mistrovství představili v tak dobrém světle a naše posádka dosáhla svého vítězství skutečně suverénním způsobem. Velký dík patří kromě posádky i celému týmu, náš program je letos pro všechny skutečně velmi náročný. Ohromnou radost máme z výsledku Romana Kresty na privátní Fabii, který rovněž celou soutěž absolvoval bez technických problémů a právem se jeví jako horký favorit na titul."

Jan Kopecký druhé letošní vítězství v domácím šampionátu komentuje: „Těší nás vítězství, nikdo nám však nedal nic zadarmo, byl to skvělý boj. Byla to pro nás skvělá příprava před belgickou rally v Ypres, kde se za 14 dní chceme též poprat o vítězství."

Program pilotů továrního týmu pokračuje příští týden na řecké Acropolis, kde startuje Juho Hänninen s Red Bull Škoda týmem v SWRC, Jan Kopecký se za 14 dní představí v IRC na tradiční belgické Ypres rally.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz