Zavřít

Nová ŠKODA Rapid Spaceback: Česká premiéra na ‚Designbloku‘

08. 10. 2013

Kategorie: Události

Mladá Boleslav/Praha, 8. října – Design značky ŠKODA se letos na pražské přehlídce ‚Designblok' představí mimořádnou výstavou. Inspirováni zbrusu novým modelem Rapid Spaceback mohou návštěvnici v Praze hravou formou objevovat design nejnovějších modelů značky ŠKODA. V Superstudiu na starém nákladovém nádraží Žižkov budou mít možnost se setkat s designéry značky ŠKODA a poprvé si vyzkoušet jedinečný ‚3D-konfigurátor'.

Hned několik novinek současně připravila ŠKODA v rámci letošního festivalu ‚Designblok': Expozice ŠKODA v ulici Na Příkopech v centru Prahy má být pro návštěvníka jedinečným zážitkem. Je to jediná samostatná venkovní expozice v rámci letošního designového festivalu. Umělecká hra světla a stínů s podtitulem ‚Spaceback–Proč se držet při zemi?' chce povzbudit fantazii, zvídavost a uměleckou představivost publika. K tomu mají směřovat jednotlivé příběhy a taneční představení, které se budou konat denně od 16.00 do 22.00 hodin.

V rámci expozice značky ŠKODA budou moci návštěvníci zhlédnout například strhující příběh malého prince putujícího k planetám. Dále se mohou těšit na pantomimu, akrobatickou a baletní produkcí, moderní nebo latinsko-americký tanec – to vše vytvoří poutavou stínohru, která promění pražskou ulici Na Příkopech v oslavu designu jakožto umělecké formy.

V rámci festivalu se bude designérský tým značky ŠKODA prezentovat také v Superstudiu na bývalém nákladovém nádraží na Žižkově. Návštěvníci budou mít možnost se osobně setkat s automobilovými designéry ŠKODA. Mezinárodní tým designérů nechá nahlédnout pod pokličku své grafické tvorby a vysvětlí, jak vzniká automobilový design ve světové automobilce. Fanoušci automobilů a moderních technologií si zároveň budou moci vyzkoušet unikátní 3D konfigurátor, který se premiérově představí veřejnosti mimo showroomy prodejců vozů ŠKODA.

Opětovnou účastí na Designbloku podtrhuje automobilka velký význam designu pro značku ŠKODA. Nový designový jazyk je pro společnost ŠKODA důležitým stavebním kamenem v její Růstové strategii 2018. Do roku 2018 hodlá automobilka navýšit prodej automobilů přinejmenším na 1,5 milionu vozů ročně – prostřednictvím největší modelové ofenzívy ve své téměř 118leté historii.

Nejčerstvější ukázkou nového designového jazyka ŠKODA je model Rapid Spaceback, který se stal inspirací pro letošní expozici značky na Designbloku. Spojuje v sobě dynamický a svěží design s tradičními hodnotami vozů ŠKODA – vozy jsou dynamické, emocionální a elegantní. Jasné linie, funkčnost, kvalita, řada ‚Simply Clever' řešení a atraktivní poměr ceny a užitné hodnoty jsou základní součástí těchto hodnot.

Nový designový jazyk je výsledkem intenzivní práce mezinárodního týmu designérů. ŠKODA Design je největší tuzemské designové studio, sídlící v takzvané Designové vile v Česaně, nedaleko hlavního sídla společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. Přes 70 specialistů 40 národností navrhuje a přivádí na svět budoucí modely značky ŠKODA. Mezi četná ocenění studia ŠKODA Design patří například titul Red Dot Award pro vozy Fabia, Roomster, Octavia, Yeti a Superb Combi.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz