Zavřít

Nová ŠKODA Octavia startuje na českém trhu

07. 01. 2013

Kategorie: OCTAVIA III

Faro/Mladá Boleslav, 7. ledna 2013 – Od zítřejšího dne lze v České republice objednat nový model ŠKODA Octavia. Ceny začínají na částce 334.900 Kč za verzi ŠKODA Octavia Active s motorizací 1,2 TSI/63 kW. Základní cena modelu Octavia tedy zůstává takřka nezměněna. Prvních tisíc vozů se speciálním bonusem, v podobě ‚Paketů Plus' zdarma pro fyzické osoby, nabídnou u příležitosti zahájení prodeje všichni obchodníci značky ŠKODA v České republice.
„Model Octavia je srdcem značky a nejprodávanějším modelem automobilky ŠKODA," zdůrazňuje Petr Pečenka, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Se svými užitnými vlastnostmi je ve svém segmentu jedinečný a nabízí ‚kus auta navíc'. Se třetí generací jsme již tak skvělý automobil posunuli ještě dále. Tento moderní vůz s významně vylepšenou výbavou navíc nabízíme za ceny přibližně odpovídající minulé generaci. U příležitosti zahájení prodeje nového modelu Octavia jsme navíc pro prvních tisíc zákazníků z retailového segmentu, připravili ještě větší zvýhodnění – ‚Pakety Plus' pro všechny výbavové verze zdarma. Nová ŠKODA Octavia tak nabízí kvality vozů střední třídy za cenu kompaktního vozu. Je to třída sama pro sebe," uzavírá Pečenka.

Již v základní verzi Active přesvědčí nová ŠKODA Octavia rozsáhlou sériovou bezpečnostní, komfortní a funkční výbavou. V oblasti bezpečnosti lze uvést elektronickou kontrolu stability (ESC) včetně multikolizní brzdy, sedm airbagů, signalizaci zapnutí bezpečnostních pásů pro všech pět sedaček, pět výškově stavitelných hlavových opěrek, a dvojici úchytů Isofix, resp. TopTether pro upevnění dětských sedaček na zadních sedadlech.

Základní verze Active přesvědčí i svými komfortními a multimediálně-informačními systémy. Mezi ně patří mimo jiné autorádio Blues, přípojky pro USB a Aux-In, elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka, výškově stavitelná sedačka řidiče, světla pro denní svícení (integrovaná ve světlometech), patnáctipalcové ocelové disky s kryty ‚Sidus' a centrální zamykání. Základní výbavu verze Active lze nyní v rámci speciálního bonusu zdarma rozšířit o paket ‚Active Plus', který zahrnuje klimatizaci s chlazenou schránkou u spolujezdce a tónovaná skla.

Ve střední verzi výbavy Ambition boduje třetí generace Octavie s dalšími komfortními a multimediálně-informačními prvky. Za základní cenu 394.900 Kč získá zákazník navíc k výbavě Active i manuální klimatizaci, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, multimediální informační autorádio Swing s přehrávačem CD a MP3 a multifunkční displej. K tomu je nutno připočíst ještě praktické věci jako odkládací skříňku ‚Jumbo Box' ve středové loketní opěrce, schránku na brýle a síťový program se třemi sítěmi. Sedadlo řidiče i spolujezdce je výškově stavitelné a disponuje bederní opěrkou. Verze Ambition dále obsahuje tónovaná skla, zpětná zrcátka a kliky v barvě vozu nebo přední mlhovky. Vůz je v základní nabídce vybaven šestnáctipalcovými ocelovými koly s kryty ‚Tekton'. Výčet mimořádné výbavy paketu ‚Ambition Plus', který je rovněž pro prvních tisíc klientů v ČR zdarma, zahrnuje: tempomat, čtyřramenný kožený volant, šestnáctipalcová kola z lehké slitiny a vyhřívání předních sedadel.

ŠKODA Octavia ve verzi Elegance nenechá téměř žádné přání nesplněné. Základní cena pro přeplňovaný motor TSI s výkonem 77 kW činí 469.900 Kč. Mimořádný komfort na palubě zajišťují vedle prvků výbavy Ambition také plně automatická dvouzónová klimatizace ‚Climatronic', vyhřívané přední sedačky, elektricky ovládaná okna vpředu i vzadu (včetně dětské pojistky), malý kožený paket pro hlavici řadicí páky, madlo ruční brzdy, čtyřramenný multifunkční volant, elektricky sklopná zpětná zrcátka a systém bezklíčového zamykání a startování KESSY. Čtyři další reproduktory vzadu zlepšují zážitek z poslechu rádia všem členům posádky. Jízdní komfort navíc zvyšuje i tempomat a parkovací senzory. Po optické stránce přesvědčí nejvyšší stupeň výbavy koncovými světly s technologií LED a šestnáctipalcovými koly z lehkých slitin ‚Velorum'. Vstup do vozu je osvětlen takzvanými ‚Boarding Spots', integrovanými ve vnějších zpětných zrcátkách. ‚Paket Plus' ve výbavovém stupni Elegance obsahuje: sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny, kontrolu tlaku v pneumatikách, asistent rozjezdu do kopce, vyhřívané čelní sklo, Parking Assistant (parkovací senzory vpředu i vzadu) a barevný středový displej Maxi DOT.
Úplný ceník naleznete na stránkách www.skoda-auto.cz.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz