Zavřít

Nová kompaktní limuzína Škoda se jmenuje Rapid

23. 04. 2012

Kategorie: RAPID

  • Zahájení prodeje v Evropě v roce 2012, čínská verze bude následovat v roce 2013
  • Atraktivní nabídka v segmentu mezi modely Fabia a Octavia
  • Velký význam pro Růstovou strategii ŠKODA 2018

Auto China 2012 - Peking Auto China 2012 - Peking Peking/Mladá Boleslav, 23. dubna 2012 – Nová kompaktní limuzína značky ŠKODA se jmenuje Rapid. Česká automobilka to dnes oznámila v rámci veletrhu AUTO CHINA 2012 v Pekingu. Ještě v letošním roce oslaví nový model v Evropě svou premiéru. Od roku 2013 se bude Rapid ve variantě pro čínský trh vyrábět a prodávat také v Číně. Konkrétní předzvěstí čínského modelu je MissionL China – studie blízká sériovému stavu, kterou ŠKODA v Pekingu představila.

ŠKODA v rámci své růstové strategie odstartovala největší modelovou ofenzívu v historii firmy a v příštích letech bude v průměru každých šest měsíců uvádět na trh nový model," řekl předseda představenstva společnosti Škoda Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland v rámci tiskové konference značky Škoda v Pekingu. „Rapid je naším dalším novým modelem. ŠKODA Rapid má pro naši růstovou strategii mimořádný význam a na světových trzích bude pro naše prodeje znamenat další vítr do zad," říká Winfried Vahland.

S modelem Rapid nabízí Škoda atraktivní rodinný automobil mezi modely Fabia a Octavia, tedy v segmentu, který po celém světě zaznamenává silný růst. Konkrétní představu o designu a koncepci tohoto vozu poskytuje designová studie MissionL. Při navrhování interiéru vozu automobilka provedla rozsáhlý průzkum mezi svými čínskými zákazníky, aby jim mohla nabídnout takový automobil, jaký skutečně chtějí. MissionL China a následně i budoucí kompaktní model jsou tak ideální kombinací tradičních hodnot značky ŠKODA a specifických čínských nároků.

„MissionL China je typická ŠKODA, která dokonalým způsobem reprezentuje hodnoty naší značky: svěží design, funkčnost, prostornost, chytré detaily a pro značku ŠKODA příznačný výhodný poměr ceny a hodnoty," říká Winfried Vahland. „Tento automobil přichází s jasným poselstvím: je precizní a emocionální. Nabízí dostatek místa pro řidiče, cestující i jejich zavazadla. Ideální vůz pro rodiny. Prostě simply clever."

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz