Zavřít

Na Barum Czech Rally Zlín po první etapě vozy Škoda na prvních třech místech

27. 08. 2011

Kategorie: Motorsport

Po první etapě vede celkově Kopecký před Hänninenem a Loixem
Páteční noční super speciálku v centru Zlína vyhrál Hänninen před Mikkelsenem a Kopeckým – všichni na Fabii
Na tratích „Barumky" tradičně davy diváků
V neděli na programu závěrečných šest erzet

Zlín, 27. srpna 2011 – Letošní Barum Czech Rally Zlín charakterizují vysoké teploty přesahující 30 stupňů. I přes obrovská vedra jsou tratě Barumky doslova obsypány davy diváků, kteří hledají nejlepší místa od časných ranních hodin. Po první etapě (9 rychlostních zkoušek) je ve vedení Jan Kopecký z továrního týmu ŠKODA Motorsport následovaný továrním kolegou Juho Hänninenem a Freddy Loixem z týmu BFO ŠKODA. Oba mají shodný čas a na vedoucího Kopeckého ztrácí 20 sekund. Na startu se objevilo celkem 14 speciálů Fabia Super 2000 – nejvíce vozů značky ŠKODA v historii šampionátu IRC.

První etapa začala páteční super speciálkou v ulicích města Zlína – na městském okruhu na jezdce čekalo devět ostrých kilometrů a odhadem 40 tisíc diváků. Nejlepší čas zajel Juho Hänninen, za ním se s nepatrným rozdílem 0.5 vteřiny zaskvěl Andreas Mikkelsen a třetí místo o dalších 0.6 sekundy obsadil Jan Kopecký – všechno piloti vozů Fabia Super 2000.

V sobotu čekalo na jezdce osm rychlostních zkoušek a 133 kilometrů. Předpověď počasí slibovala slunečno s menší pravděpodobností srážek v závěru dne. Polední servis byl proto hektický s ohledem na správnou volbu pneumatik ve zbytku sobotní etapy pro případ očekávaných přívalových dešťů. Všichni zvolili tvrdé obutí a to se nakonec ukázalo jako správné řešení – deště nepřišly. Juho Hänninen po pomalejším dopoledním rozjezdu v druhé části dne výrazně zrychlil a z průběžné šesté pozice po druhé rychlostní zkoušce zakončil den na druhé pozici. Zrychloval i Freddy Loix a v závěru dne finišoval na děleném druhém místě s Hänninenem – oba mají shodný čas. Smůla v podobě defektu pneumatiky v sedmé rychlostní zkoušce postihla Andrease Mikkelsena, jenž byl do té doby díky skvělé jízdě v těsném závěsu za Kopeckým. Z druhého místa se propadl na šestou pozici.

Jan Kopecký: „Auto funguje výborně, neudělali jsme žádnou chybu. Na trati je spousta diváků a díky nim fantastická atmosféra, která nás ženou dopředu. Je skvělé, že vedeme, ale soupeři nám nedají nic zadarmo, bude to ještě velký boj. Rozhodně však i nadále platí, že chceme složit reparát za loňský rok."

Juho Hänninen: „Celkově dobrá etapa, auto je nastavené výborně, měli jsme trochu pomalejší rozjezd a defekt na druhém Trojáku. Ale OK!" Barum Rally má v neděli na programu závěrečných šest rychlostních zkoušek a 115 kilometrů. Její vítěz bude znám po druhé hodině odpolední.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz