Zavřít

Managment kvality firmy Škoda byl komplexně certifikován

10. 01. 2011

Kategorie: Společnost

Certifikáty ISO pro systém managementu kvality a ekologického managementu výrobce
Certifikáty VDA pro výrobu agregátů a výrobu nástrojů podtrhují jejich vysokou kvalitu

Vysoká kvalita produktů a procesů byla znovu potvrzena
Mladá Boleslav, 10. ledna 2011 – Systémy řízení kvality a ekologického řízení ve Škoda Auto byly znovu komplexně certifikovány. Tím nezávislí experti potvrzují vysokou kvalitu produktů a procesů největšího českého výrobce automobilů. V rámci nedávno provedeného recertifikačního auditu integrovaného systému řízení ve Škoda Auto udělil TÜV NORD Czech oba certifikáty ISO 9001:2008 (norma pro řízení kvality) a ISO 14001:2004 (norma pro ekologické řízení). Výroba agregátů navíc obdržela certifikát VDA 6.1 a výroba nástrojů a přípravků certifikát VDA 6.4.

„Udělení certifikátů ukazuje, že náš integrovaný systém řízení funguje vynikajícím způsobem. Současně ručí za vysokou kvalitu našich vozidel a za nadprůměrnou ekologickou uvědomělost," zdůraznil Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto.
V rámci recertifikačního auditu potvrdil TÜV Nord Czech i vysokou kvalitu procesů vývoje produktů ve Škoda Auto. Podnik splňuje směrnice 2005/64/ES a 2009/1/ES. Podle těchto směrnic se například smí používat jen určité materiály. Navíc vozy musí dosáhnout míry recyklace ve výši 85 % své hmotnosti.
Certifikace podle VDA 6.1 je zaměřena na systémy managementu kvality dodavatelů pro automobilový průmysl. Certifikace podle VDA 6.4 se týká kusové výroby, např. výroby nástrojů a přípravků.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz