Zavřít

Barum Rally: Grandiózní představení Kopeckého a páté vítězství značky ŠKODA v řadě

01. 09. 2013

Kategorie: Motorsport

Zlín, 1. září 2013 – Grandiózní představení Jana Kopeckého a Pavla Dreslera přineslo značce ŠKODA páté vítězství v řadě na Barum Rally ve Zlíně. Tovární posádka navýšila po bezchybném výkonu své vedení v ERC. Německé duo Sepp Wiegand/Frank Christian obsadila při svém premiérovém startu za tovární tým výborné čtvrté místo. Třetí tovární posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm musela po nehodě z rally odstoupit již v sobotu.

„Bylo to skvělé představení továrního týmu ŠKODA Motorsport před tolika nadšenými diváky. Gratuluji zejména našemu již trojnásobnému vítězi Barum Rally", říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva značky ŠKODA za oblast technického vývoje, který sledoval výborný výkon celého týmu přímo na místě.

Perfektní týmový výkon označil za rozhodující pro výsledek také Jan Kopecký: „Především chci poděkovat celému týmu, všichni zde odvedli maximální výkon. Já osobně jsem více než šťastný. Je to velký úspěch pro značku ŠKODA a mě s Pavlem. Auto bylo po celou dobu výtečné." Kopecký vyhrál devět měřených úseků z celkových 15 a suverénně vybojoval třetí triumf na této soutěži po vítězstvích v letech 2009 a 2011. „V neděli jsem jel již na jistotu, nechtěl jsem zopakovat chybu z roku 2010, která nás stála vítězství."

Jan Kopecký tak natáhl svou skvostnou šňůru v letošním evropském šampionátu. Ze šesti startů si připsal již páté prvenství a k tomu jedno druhé místo. Tím také navýšil své vedení v šampionátu ERC. Triumf na Barum Rally se započítává rovněž do českého mistrovství, kde má Kopecký obdivuhodnou bilanci čtyř vítězství ze čtyř startů.

Spokojený může být také Sepp Wiegand, který byl při své premiéře za tovární tým ŠKODA Motorsport nejlepším ze zahraničních jezdců. „Bylo to zábavné, ale také hodně moc těžké. Ve Zlíně je opravdu specifický druh asfaltu. Proto bylo nejdůležitější dojet do cíle", říká Wiegand.

Příští soutěž ERC se jede od 13. do 15. září v Polsku – a čerství vítězové ´Barumky´ Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem nebudou na startu chybět.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz