Zavřít

Andreas Mikkelsen s tovární Fabií Super 2000 ve vedení Korsické rally

10. 05. 2012

Kategorie: Motorsport

  • Mikkelsen vede, Kopecký šestý (+24.8 s)
  • Rally Korsika patří k nejnáročnějším soutěžím letošního IRC vůbec
  • 318 km soutěžních kilometrů, 756 km přejezdů, 14 rychlostních zkoušek

Tour de Corse 2012 Tour de Corse 2012 Tour de Corse 2012 Tour de Corse 2012 Ajaccio, 10. května 2012 – Andreas Mikkelsen se spolujezdcem Ola Floene zvítězil v úvodní etapě Korsické rally, čtvrtém podniku šampionátu IRC. Norská posádka tovární Fabie Super 2000 svedla dramatický boj o desetinky sekundy s Giandomenicem Bassem a Dani Sordem. Po třech úvodních rychlostních zkouškách a 68 kilometrech dělí tyto první tři jezdce mezi sebou pouhé tři sekundy.

Jan Kopecký s další tovární Fabií figuruje po prvním dni na šesté příčce: „V úvodní části jsme trochu šetřili pneumatiky, ve snaze trochu „zatáhnout" na třetí erzetě jsme se však dopustili zaváhání a ztratili pár vteřin. Soutěž je hodně náročná na pneumatiky, rozhodně to zde bude dlouhé a napínavé až do konce."

Rally Korsika pokračuje v pátek druhou etapou – na posádky čeká pět rychlostních zkoušek a 116 kilometrů. Soutěž je charakteristická neustálými přesuny. Na týmy čekají celkem čtyři servisní zóny ve třech dnech. Vrcholem bude právě páteční etapa – ta začíná servisem ve městě Calvi, pokračuje servisní zónou v Corte a končí na severu ostrova v Bastii.

Letošní Korsická rally kopíruje profil klasických soutěží z 80. a 90. let, kdy se místní soutěž jezdila ještě jako součást mistrovství světa. Přitažlivost korsické soutěže zvýší letos premiérový přímý přenos televizní stanice Eurosport z celkem čtyř rychlostních zkoušek (RZ 5/8 v pátek a RZ 10/14 v sobotu).

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz