Zavřít

Wojnar novým členem představenstva Škoda za oblast personalistiky, Dierkes jmenován pověřencem koncernu za oblast personalistiky v Číně

02. 09. 2010

Kategorie: Společnost

Na pozadí tržního úspěchu a dalšího růstu Volkswagenu na čínském trhu zřizuje firma novou funkci koncernového pověřence pro oblast personalistiky v Číně. Tu přebírá k 1. lednu 2011 Klaus Dierkes (53) jako Executive Vice President skupiny Volkswagen Group China. Dierkes je v současné době členem představenstva Škoda Auto v Mladé Boleslavi za oblast personalistiky. Zde jej vystřídá Bohdan Wojnar (49), který doposud zodpovídá za personální oblast Volkswagen Slovakia v Bratislavě.

Bohdan Wojnar přišel roku 1985 do firmy Škoda a převzal zde úkoly v obchodní oblasti. Roku 1992 mu byl svěřen controlling analýzy zisku značky, roku 1996 vedení celosvětového controllingu. Roku 2006 přešel jako člen představenstva pro oblast financí a controllingu k Volkswagen Slovakia a v září roku 2008 převzal odpovědnost jako člen představenstva za oblast personalistiky.

Klaus Dierkes vykonává od roku 1984 různé funkce pro koncern Volkswagen. Podílel se tak rozhodujícím způsobem na vybudování nových obchodních oblastí v kmenovém sídle Wolfsburg. Roku 2006 se stal personálním vedoucím Volkswagen Deutschland, roku 2007 generálním zmocněncem firmy Volkswagen AG a v dubnu 2008 členem představenstva za oblast personalistiky firmy Škoda Auto. Ve své budoucí funkci se bude zodpovídat prezidentovi a CEO skupiny Volkswagen Group China, kterým je Dr. Karl-Thomas Neumann.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz