Zavřít

Vítězná premiéra posádky Lappi/Ferm s vozem ŠKODA Fabia Super 2000

30. 09. 2012

Kategorie: Motorsport

Mikolajki, 30. září 2012 – Esapekka Lappi se spolujezdcem Jannem Fermem startující s týmem ŠKODA Motorsport ovládli 69.Rajd Polski, předposlední díl letošního evropského šampionátu. Svůj premiérový start s továrním vozem ŠKODA Fabia Super 2000 tak letošní finští šampioni proměnili v nejlepší možný výsledek.

Michal Hrabánek, šéf týmu ŠKODA Motorsport, nasazení nové finské naděje komentuje: „Esapekka ukázal, že je talentovaným pilotem. Způsob, jakým zvládl premiéru v novém týmu na neznámé soutěži, je obdivuhodný. Otestovali jsme si nové podmínky a novou posádku a naše účinkování v Polsku hodnotíme pozitivně ve všech směrech."

Esapekka Lappi své vystoupení v týmu ŠKODA Motorsport hodnotí: „Vše pro nás s Jannem bylo nové – tým, vůz i soutěž. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon, vše fungovalo na výbornou. Chtěli bychom s Jannem celému týmu ŠKODA Motorsport poděkovat za tuto šanci a špičkovou podporu během celé soutěže."

Lappi s Fermem byli nejrychlejší v 10 rychlostních zkouškách z celkových 13 a udávali tempo celé soutěže. Šotolinová  rally v okolí Mazurských jezer, která se letos jela již po děvetašedesáté a pyšní se titulem druhé nejstarší evropské rally, byla předposledním dílem mistrovství Evropy 2012.

Titul mistrů Evropy pro letošní rok si již s předstihem zajistila tovární posádka týmu ŠKODA Motorsport Juho Hänninen/Mikko Markkula. Druhá tovární posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler se s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 stala letošními mistry České republiky.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz